Gå til hovedinnhold

Slik innreder du gutterommet

Skal du innrede et kult og tøft gutterom, bør du tenke på at rommet skal ha flere funksjoner. Gutterommet skal være en trygg hule og et godt sted å sove, men det skal også være et rom for både lek, gaming og lekser.

 

Alle barn vil ha et kult og tøft rom, sikkert sønnen din også. Et rom hvor han kan ta med seg kompisene sine hjem fra skolen for å game. Gutterommet bør i tillegg speile interessene hans, enten det er dataspill, fotball, musikk eller andre aktiviteter som opptar det meste av fritiden.

Praktiske sitteløsninger

Ulike sitteløsninger er viktig på gutterommet, slik at kompisene har et sted å sitte når de er på besøk. En praktisk køyeseng med sitteplass under kan være en fin løsning. I tillegg kan du ha en sekkestol eller en sittesekk, som for eksempel en Saccosekk. Sekkestoler og sittesekker er enkle å flytte på, hvis man for eksempel skal spille Playstation, samtidig som de er deilige å sitte i.

Mange barn liker å sove i køyeseng. Det er trygt og godt når man kommer litt opp fra gulvet. En annen fordel med køyeseng er at du får utnyttet arealet i rommet optimalt, enten du velger en køyeseng med sitteplass under, eller om du plasserer pulten der, slik at han har et eget sted til å gjøre lekser.

Sitteplassen under køyesengen kan for eksempel innredes som en hyggelig kosekrok med store deilige puter. Du trenger heller ikke alltid å være så nøye med å re opp en køyeseng, da selve sengen ikke er så synlig som en seng som står på gulvet. Med en køyeseng unngår du også at kompisene hans sitter på sengetøyet når de er på besøk.

Skap en egen stil på gutterommet med tekstiler

Hvilke tekstiler du velger til gutterommet har mye å si for helhetsinntrykket. Temaet på et tøft sengesett kan gjentas i andre elementer i rommet. Du kan også velge praktiske løsninger som for eksempel en sengelomme med god plass til oppbevaring av småting.

Et deilig teppe kan også være praktisk på barnerommet. Det er mykt og godt å gå på, samtidig som det er med på å skape en lun atmosfære.

Husk at det er sønnen din som er sjefen på gutterommet. Er han gammel nok, bør han få være med på å bestemme hvordan han vil ha det. Gutterommet er tross alt rommet hvor han kan være seg selv og dyrke sine interesser.

Du er alltid velkommen innom din nærmeste Bohus for en hyggelig prat om hvordan du kan innrede gutterommet slik at det blir både funksjonelt, personlig og kult. Vi hjelper deg gjerne.