Gå til hovedinnhold

Slik skal spisebordet se ut i år

Spisebordet er gjerne et samlingspunkt i hjemmet. I denne trendguiden har vi samlet årets mest populære spisebord. Se alle spisebordene her.

Det gjelder å finne et spisebord som passer både til din livsstil, smak og bolig. Livet er fullt av hverdagsmiddager, ispedd noen festlige lag innimellom. Mens noen tar fredagstacoen ved kjøkkenbordet og søndagssteken i spisestuen, er det mange som velger å ha én spiseplass. Da skal den fungere både til hverdag og fest.

 

Hos oss finner du alternativer til både den trangbodde og storfamilien, så det gjelder å ha dine behov i bakhodet. Tenk også på hvilken stil du ønsker at spiseplassen skal ha – liker du den nordiske stilens rene, funksjonelle formspråk, den klassiske lookens tidløse, dempede eleganse eller ønsker du deg en rustikk stil med solide materialer og herlig tekstur?

 

Runde spisebord

Runde og ovale bord har den fordelen at de lar alle sitte samlet. Uten kanter og ender er det mindre fare for at noen blir sittende i periferien uten noen å snakke med. Visuelt er også de avrundede formene med på å myke opp et interiør som ellers har mange firkantede møbler.

 

Rundt spisebord i hvitoljet eik, her vist med to ileggplater, fra danske Skovby, er nordisk lyst og enkelt i stilen.

 

Alexandra ovalt bord med Ingrid spisestoler har et klassisk uttrykk som appellerer til mange.

 

Den rustikke stilen har en mørkere fargepalett som skaper interessante interiører. Stone spisebord har bordplate i gråoljet ask med et røft preg og understell i metall. Bordet kan trekkes ut og få opptil 12 sitteplasser med fire ileggsplater, som selges separat.

Rektangulære spisebord

Rektangulære eller avlange bord gir rom til mange. Dersom du velger et spisebord med en litt bredere bordplate, kan du også få plass til to personer på hver ende hvis gjestelisten er veldig lang. Til hverdags har avlange spisebord den fordelen at det går an å dekke opp til middag i den ene enden mens leksebøker, symaskin eller tegneprosjekter kan få ligge fred i den andre.

 

Hvaler spisebord - robust med hvitmalt understell og børstet eiketopp i gråhvit farge. 

 

Zermatt spisebord er et rustikt og solid bord i gråoljet eik.

 

Godt med plass og en frisk nordisk look: Carver spisebord med bordplate i eikefiner og ben i massiv eik. 

Bord med ileggsplater

Mange bord kommer med ileggsplater og kan vokse ved behov. Det er en god investering å satse på et funksjonelt spisebord som enkelt forvandles til et realt langbord der venner og familie kan benke seg rundt. Og det er litt enklere å velge hjemmebursdag fremfor et lekeland når du vet at det er sitteplass nok til alle de små gjestene.

 

Alexandra spisebord har elegante linjer og et klassisk uttrykk. Som spisegruppe kommer den med seks Ingrid spisestoler i beige trekk og hvite ben som matcher bordets understell.

 

Skagen spisebord i hvitbeiset eik kan vokse seg lang nok til å få plass til 16 personer rundt bordet.

Klaffebord

En annen plassbesparende variant er klaffebordet, der bordplaten enkelt forlenges ved at bordplatene på siden felles opp. Denne typen spisebord er nok mest vanlig på kjøkkenet, og er enklere å endre i en håndvending enn spisebord som trekkes ut og forlenges med ileggsplater.

Med en søylefot midt under bordet er enklere å plassere stoler rundt spisebordet, og ingen ender opp med å sitte ubehagelig fordi et bordben står i veien. Søylebord har noe staselig og litt formelt over seg, og passer spesielt godt til klassiske interiører.

 

Stage spisegruppe med bordplate i svart askefinér og fot i børstet stål og 6 Step-stoler i grått stoff og svartlakkerte ben.

 

Rundt spisebord på søyle fra Signature Collection by Halvor Bakke. 

 

 

Her kan du se