Gå til hovedinnhold

Slik skaper du en hjemmekoselig stue

Det er ikke så mye som skal til for å gjøre stuen om til en hjemmekoselig stue. Vi viser deg hvordan.

 

Uansett om du har en minimalistisk og stilren stue, eller om du har en mer klassisk stil, er stuen et sted for å slappe av og kose seg. Med noen enkle grep kan du forvandle en ordinær stue til en ekstraordinær stue med sjel. Gi stuen din et hjemmekoselig touch med våre interiørtips.

Velg farger som gjør stuen hjemmekoselig

Fargepaletten i et rom er med på å sette tonen og stemning i rommet. Valg av farger er derfor ekstra viktig når du skal innrede en hjemmekoselig stue. Bruk farger du liker og som gir deg godfølelsen. Farger i den varmere delen av fargeskalaen gir en mer lun og hjemmekoselig atmosfære. Bruk nyanser og toner av varme farger på ulike elementer i stuen. Det lønner seg å velge ut en hovedfarge som tema for stuen og bruke toner og komplementærfarger for å skape et unikt og særegent uttrykk. Vær heller ikke redd for å bruke mønster på tekstiler eller flater. Det skaper dynamikk og gir et hjemmekoselig uttrykk. Pynteputer med forskjellige mønstre er perfekt for å bringe litt liv inn i en ellers ensfarget sofa.

Hjemmekoselige møbler

Når du skal innrede en hjemmekoselig stue er det viktig å velge møbler som er komfortable og innbydende. Sofaen er kanskje det viktigste møbelet i en hjemmekoselig stue. Ingenting er som å krype opp i sofaen, sette seg under et mykt pledd og slappe helt av. Velg derfor en sofa som er mest mulig komfortabel i tillegg til at den passer med stilen du ønsker i stuen. En stor hjørnesofa med masse puter og pledd setter tonen for en hjemmekoselig stue. Med et sofabord i tre og et mykt teppe får du et naturlig og mykt supplement til sofaen. I tillegg kan et vitrineskap og en skjenk i tre være med å gi stuen et hjemmekoselig inntrykk. Med møbler i naturmaterialer får du en lunere atmosfære.

Interiør som skaper en hjemmekoselig stue

Det er ofte de små tingene som gjør stor forskjell i en hjemmekoselig stue. Mindre interiørprodukter, som dekor, puter og lys er stemningsskapere i rommet. Et velplassert kubbelys, en blomstervase i jordfarger og noen myke pledd vil umiddelbart gi stuen din et hjemmekoselig preg.

For mer inspirasjon til en hjemmekoselig stue, kan du lese vår artikkel om hvordan du skaper en lun og elegant stue. Ellers er du selvfølgelig alltid velkommen til å ta turen innom din nærmeste Bohus. Vi hjelper deg å finne det du trenger til en hjemmekoselig stue.