Gå til hovedinnhold

Slik styler du fondveggen

Skap et moderne og kreativt uttrykk i boligen din med en fondvegg eller en kontrastvegg.

 

En fondvegg er en dekorert vegg som står i kontrast til de andre veggene i rommet. Fondveggen kan være malt i én enkel farge, eller i et mønster som ruter eller adskilte firkanter på veggen i ulike farger. Den kan ha maling som går fra gulv til tak i ulike former eller en mønstrete tapet. Med andre ord er fondveggen en vegg hvor du kan skape det uttrykket du ønsker deg.

Fondveggen i samspill med resten av interiøret


Det er lett å tenke at fondveggen kan stå som et dekorelement alene, i et ellers lyst og nøytralt rom. Fondveggen skal såklart stå i kontrast til resten av interiøret, men for å skape en helhet er det lurt å plukke opp farger og elementer fra fondveggen i interiøret. Har du for eksempel en fondvegg med mønster, kan du male de resterende veggene i en av fargene som går igjen i mønsteret. Slik skaper du en helhet i rommet.

Dekor til fondveggen

En fondvegg er en gylden mulighet for å skape et dynamisk uttrykk i rommet. Bruker du fargene og mønstrene fra fondveggen aktivt når du innreder og dekorer, vil du gi rommet en subtil helhetsfølelse. Tekstilene i rommet, som for eksempel gardiner og pynteputer, kan enkelt gjenspeile farger og mønstre fra fondveggen. Pass også på at teppet i rommet plukker opp detaljer fra fondveggen, på den måten får du rommet til å henge fint sammen. Matcher du mønsteret til fondveggen er det lurt å holde seg til samme farger og toner. Ellers blir det fort veldig rotete.

Selv om fondveggen ofte er dekorativ i seg selv, kan man gjerne inkludere bilder, speil eller annet dekor for å skape ytterligere dynamikk på veggen. Bruk også små dekorelementer i rommet som plukker opp atmosfæren og tonene til fondveggen. De kan også stå i fullstendig kontrast til fondveggen ved å bruke komplementærfarger. Da får du et virkelig dynamisk rom.

En fondvegg er et friskt pust i rommet og åpner opp for å innrede og style et rom med særpreg. La kreativiteten flyte og skap akkurat den stemningen og stilen du ønsker med en fondvegg. Kom innom din nærmeste Bohus for inspirasjon til hvordan du kan innrede og style rundt en fondvegg.