Gå til hovedinnhold

Slik velger du riktig hodepute

Det hjelper ikke å ha den dyreste og beste sengen om hodeputen ikke holder mål. Det er viktig å finne en hodepute som tilfredsstiller dine behov og gir deg den optimale søvnen.

Tenk deg hvor mange timer hodet ditt ligger på en hodepute. Forhåpentligvis mellom syv og åtte timer hver eneste natt. Da er valget av riktig hodepute en investering som vil gi god avkastning i mange, mange timer med god og behagelig søvn

En støtte gjennom natten

En hodepute er ikke bare noe mykt å hvile hodet på mens du sover. En god hodepute skal støtte hodet og sammen med madrassen gi deg en optimal sovestilling gjennom natten. Hvilken type pute som passer deg kommer an på hvordan du sover. Sover du på magen vil en lav og myk hodepute hjelpe ryggen å holde en mest mulig naturlig stilling. Sover du derimot på ryggen, trenger du en middels tykk pute som gir litt ekstra støtte til hodet. Mens de som sover på siden kan gå for en tykk pute som gir maksimal støtte for hodet. Her må du prøve deg fram og finne den hodeputen som passer deg.

Det er innsiden som teller

Hodeputer kommer i mange varianter. Noen hodeputer er fylt med dun, andre med fiber, lateks, polyester- og bomullsblanding, og tempur-materiale. Hvilken type som er rett for deg kommer an på budsjett og behov. En hodepute i dun er nok det mykeste og mest behagelige å legge hodet sitt på. Dun er et pustende naturmaterialet som gir høy komfort og søvnkvalitet. I tillegg er dun et pustende naturmateriale som er allergivennlig og anbefalt av astma og allergiforbundet. Det gir en uovertruffen sovekomfort. Et annet alternativ er puter laget i kunstfiber. Det er et rimeligere alternativ og gir også god støtte gjennom natten. Hodeputer i tempur passer for deg som vil ha en så optimal sovestilling som overhode(pute) mulig. Tempuren former seg etter hodet og nakken og støtter opp slik at hele kroppen ligger i vater. Som du skjønner har de ulike materialene sine ulike fordeler. Det er opp til deg å velg den som passer dine behov

Flere hodeputer

Selv om det er viktig å finne den hodeputen som passer deg beste er det ingenting i veien for å ha flere hodeputer. Da kan du kombinere store og små puter med ulike fastheter. Slik kan du veksle på etter lyst og behov gjennom natten. I tillegg er det ganske hendig med noen ekstra puter i ryggen når du skal lese før du legger deg eller når du vil drikke en morgenkaffe i sengen. Ønsker du litt hverdagsluksus er hotellputer både behagelige og gir sengen et luksuriøst uttrykk.

Hodepute som et dekorativt element

Utover å støtte hodet ditt gjennom natten, kan en hodepute også støtte resten av interiøret på soverommet ditt. Ved å bruke lekre sengesett og putevar kan hodeputene bring litt ekstra farge og dekorative elementer som du kanskje ikke vil ha permanent på soverommet. Her kan du følge sesongens og trendens farger uten å binde.

Trenger du hjelp til å finne den rette hodeputen for deg? Kom innom din nærmeste Bohus og prøv deg fram og få den hjelpen du trenger.