Gå til hovedinnhold

Små kjøkken med smarte løsninger

Små kjøkken kan være vanskelige å innrede, men fortvil ikke

– vi har tipsene som hjelper deg på vei. 

I små kjøkken er det ekstra viktig med kreativitet og god utnyttelse av den plassen du har, kombinert med smarte løsninger. Slik får du mest mulig ut av kjøkkenet ditt, selv med liten plass.

Farger på lite kjøkken

Farger har veldig mye å si for romfølelsen i små rom, også på kjøkkenet. Lyse farger får små rom til å virke større, og vil gi kjøkkenet et rolig uttrykk. Mørke kontraster kan likevel være med på å fremheve små detaljer, som pyntegjenstander, utvalgte kjøkkenredskaper, kjøkkenkran eller håndtak. Det vil gi ekstra liv til rommet.

Ved å bruke samme farge på vegger og skap, gir det inntrykk av en ryddig helhet. Åpne hyller over benken fremfor skap, vil også bidra til en luftigere følelse i små kjøkken.

Har du åpen kjøkkenløsning? Her finner du tips og inspirasjon.

4 smarte tips for små kjøkken

Et kjøkken trenger ikke være stort, så lenge det er praktisk og funksjonelt. Her er fire smarte tips til deg med lite kjøkken:

1. Mobile møbler

Skaff deg møbler som enkelt kan flyttes på. Et trillebord med hjul kan for eksempel brukes til oppbevaring, som et ekstra serveringsbord eller et barbord. Har du egentlig ikke plass på kjøkkenet, kan du også bruke det som et sidebord i stua.

2. Bruk veggplassen

Det er smart å lagre i høyden. Har du ikke nok skapplass, får du ekstra oppbevaringsplass med en vegghylle. Er det høyt under taket kan du henge flere hyller oppå hverandre, slik at det danner en større reol. Da sparer du dessuten gulvplass. Bruk også veggene til å henge opp fine og hendige ting i kroker eller lignende.

3. Smart spisebord

Med praktiske klaffer kan du gjøre kjøkkenbordet større når du har gjester, og mindre når det ikke er i bruk – perfekt på små kjøkken.

4. Kreative løsninger

Har du ikke plass til et kjøkkenbord, kan du bygge en smal barbenk og ha barstoler til. De skyves lett under benken når de ikke er i bruk. Eventuelt kan du også bygge benken slik at den foldes inn mot veggen når du ikke trenger den – og få enda mer gulvplass.

La deg inspirere med små kjøkken

I tillegg til de nevnte tipsene over, har vi enda et par triks til innredning av små kjøkken. Speil får alle rom til å oppleves større, og kjøkkenet er intet unntak. Heng opp et trendy rundt speil, og du vil se at det reflekterer lyset og gir illusjonen av ekstra rom.

Dersom du har lite benkeplass, er det viktig at du ikke har for mye stående på benken. Ved å holde benken ryddig får du et renere og luftigere uttrykk – noe som igjen vil øke romfølelsen. Her kan du lese mer om hvordan du kan style kjøkkenbenken.

Små kjøkken er ingen hindring for å skape et hyggelig sted å være, du må bare tenke litt annerledes.

 

Kom innom din nærmeste Bohus og la deg inspirere av vårt store utvalg av møbler og interiør som også kan passe inn i små kjøkken.