Gå til hovedinnhold

Sommerdyne for varmere netter

Gjør deg klar for varme sommernetter og sov ekstra godt med en sval sommerdyne.

Det er store temperaturforskjeller i Norge. Vinteren kan være bitende kald, mens sommeren er god og varm. Det gjør at det kan være vanskelig å få akkurat den temperaturen du ønsker på soverommet. Heldigvis har vi dyne. Den er til for å regulere temperaturen, men en dyne som passer på vinteren passer sjeldent på sommeren også. En vinterdyne skal være tykk og varmende, mens en sommerdyne helst skal være sval og kjølende. Det finnes helårsdyner som ligger midt i mellom og fungerer som navnet tilsier greit gjennom hele året. Den er kanskje ikke varm nok på de kaldeste vinternettene, eller sval nok for de varmeste sommernettene, men alt i alt fungerer den gjerne godt nok. Et annet alternativ er å ha to dyner. En på vinteren og en på sommeren. Slik har du en dyne som er skreddersydd for årstiden og gir optimal sovekomfort.

Sval sommerdyne

Varme tropenetter kan være uutholdelige. Svetten renner og du ligger hvileløs i sengen og drømmer om sval vind og forfriskende bad. Da er en lett og sval sommerdyne tingen. En sommerdyne i dun med pustende naturmateriale gir god sovekomfort og bedre søvn. Dundyner puster, absorberer og transporterer fukt. Slik svaler sommerdynen og bidrar til at du sover bedre. Dun er også et naturmateriale som passer spesielt godt for husstøvallergikere. Dundyner inneholder nemlig kun helse - og miljøvennlige materialer. Som du skjønner er en sommerdyne i dun en investering i god nattesøvn – selv på de varmeste sommernettene.

Vedlikehold av sommerdyne

Med litt vedlikehold kan du ha sommerdynen din i mange, mange sommere fremover. Gjennom natten svetter vi en god del. Faktisk opp mot en halv liter i løpet av en natt(!) På varme sommernetter svetter vi kanskje enda mer. Da er det ekstra viktig å bruke sengetøy. Det hindrer svette og hudpartikler å komme i kontakt med selve dynen. I tillegg lønner det seg å lufte sengen og sengetøyet på morgen. Rist dynen og la den henge ut av soveromsvinduet en liten stund for å lufte den ekstra godt. Da er sengen og sommerdynen klar for nok en natt.

Når sommeren er over og det er tid for å finne fram vinterdynen bør du vaske sommerdynen. De fleste dyner kan vaskes på 60 grader i vaskemaskinen, men husk å alltid lese vaskelappen på dynen din før du vasker den. Når sommerdynen er nyvasket og tørr, oppbevares den i en tøypose eller eske med ventilasjon, så får dynen hvile og er klar til bruk igjen neste sommer.

Å velge rett sommerdyne uten å ta og føle på den er ikke alltid så lett. Vi hjelper deg gjerne. Kom innom din nærmeste Bohus og ta en titt på vårt utvalg av sommerdyner. Du finner garantert en som passer deg.