Gå til hovedinnhold

Sov bedre med partneren din!

God søvn er helt avgjørende for å kunne føle seg uthvilt, holde seg frisk og ha energi til dagens gjøremål. Men visste du at den du deler seng med kan ødelegge nattesøvnen din –uten at du merker det?

25.02.2016

 

Å sove tett i tett med den du er glad i kan være romantisk, trygt og godt. Men like bra er det ikke nødvendigvis for søvnkvaliteten.

– Ideelt sett bør man få syv til åtte timers uforstyrret søvn hver natt, og sover en av dere litt urolig, vil den andre bli forstyrret nok til å våkne, sier søvnekspert Mikael Rasmussen til alive.dk.

Det er imidlertid ikke sikkert at du selv merker at søvnen din ødelegges av en urolig sengepartner.

– Du skal være våken i nesten ti minutter for å huske det neste morgen, utdyper Rasmussen.

Søvneksperten går så langt som å anbefale å sove helt alene, og mener at man som par bør sove i to separate soverom for å få best mulig søvn. For de som ikke vil gå så drastisk til verks, men likevel ønsker å bedre søvnkvaliteten, kan Bohus hjelpe med gode løsninger:

– Vi har et stort utvalg av senger som er opptil 210 cm brede. En av sengene vi kan anbefale er Signature Collection Sleeping 7070. Den gode plassen gjør at man kan holde større avstand til hverandre, og dermed ikke vil merke like godt at den andre beveger seg, snur seg eller står opp. Det er perfekt for både deg og den du er glad i, sier kategorisjef for seng Hanne Utakleiv Lorentzen i Bohus.

Hun legger til:

– Lengden på seng og dyne kan også ha betydning for hvor godt du sover. Nordmenns gjennomsnittshøyde har økt, og 210 cm lange senger blir mer og mer vanlig. Velger man også en ekstra lang dyne på 220 cm, ligger alt til rette for god søvnkomfort. Sov godt med Bohus!