Gå til hovedinnhold

Inspirasjon til soverommet - 8 tips for et lunt og fint soverom

Enten du vil ha en hule å krype inn i, ønsker et rom som er best mulig tilpasset en god natts søvn, eller drømmer om et luksuriøst soverom à la de du finner på hotell: Her finner du inspirasjon til soverommet som enkelt kan løfte både interiøret og stemningen!

24 SEPTEMBER 2018

Vi er opptatt av å ha det hyggelig på kjøkkenet og i stuen, men det er ingen grunn til å neglisjere boligens mer private gemakker. Tross alt tilbringer vi en god del timer på soverommet. Først og fremst i sovende tilstand, men dersom du innreder riktig, kan dette bli et behagelig sted å trekke seg tilbake til med en god bok. I de kaldere månedene frister det ekstra å forvandle soverommet til en lun oase, så her er våre beste tips som vi håper vil inspirere.

Forny med farger! Mens de store, kostbare investeringene i hjemmet med fordel kan være i farger og materialer som holder i lang tid fremover, kan soverommet enkelt oppdateres ved å velge aktuelle farger på vegger, tekstiler og dekorative objekter. Det er de mørkere, mer mettede nyansene, som er en del av stilbildet – mal for eksempel soveromsveggene i en herlig grønn nyanse eller dyp rødt. En annen, parallell tendens er å kombinere nøytrale jordfarger eller gråtoner med knallfarger, enten i form av puter, en lampeskjerm eller en puff. Det er heller ikke feil å satse på gammeldagse rosatoner, marineblått eller detaljer i gullnyanser eller svart.

Bra sengetøy unner vi oss – både for søvnens skyld og som et dekorativt element. «Lekkert sengetøy og nyoppredd seng gir følelsen av hverdagsluksus som jeg elsker», sier Halvor Bakke om sin serie Bedtime Story, som du finner på Bohus.

Siden sengen er et såpass dominerende element i soverommet, vil valget mellom lyst eller mørkt, ensfarget eller mønstret sengetøy ha stor innvirkning på atmosfæren i hele rommet. I tråd med tendensen generelt innen innredning, er nettopp mønster veldig aktuelt også for soveromstekstiler. Blomster og planter er spesielt populært, og da kan du gjerne komplettere med ensfargede pynteputer i en av fargene til det mønsterede tekstilet. Eller gjør en omvendt vri ved å velge ensfarget på sengetøyet og piffe det opp med mønstrede puter og overkast.

For deg som liker hotellstilen, er det klassisk hvite aldri feil. Gjerne med en dekorativ kant, pent strøket og oppredd på proffmåten med sengeteppe over og dynen brettet ned øverst. Og for all del – legg gjerne en liten sjokoladebit på hodeputen for ordentlig hotellfølelse.

Har du en vegg som skriker etter å bli dekket av tapet? Det er etter hvert kommet et uendelig antall fristende tapeter på markedet, og det tar kortere tid å sette opp enn det tar å male veggen. Mest trendy akkurat nå er de storblomstrede tapetene. Kanskje nettopp soverommet er et fint sted å være mer vågal med farger og mønster?

Står sengen på riktig sted? Å flytte rundt på møblene kan forandre et rom helt. Tenk på at et rom virker mindre hvis du ser langsiden av sengen enn hvis det er fotenden som møter deg når du går inn døren. Det er også viktig at det er så enkelt som mulig å bevege seg rundt i rommet – for eksempel bør det være enkelt å få tak i klær og andre ting fra garderobeskapet. Velg skyvedører og veggopphengte oppbevaringsløsninger dersom det er lite plass.

Inspirasjon til hvordan dekorere ditt soverom

Pynt for mer personlighet! Selv om vi ikke anbefaler å fylle soverommet med støvsamlere, blir det en helt annen stemning med en liten skulptur på nattbordet, en innrammet plakat på veggen eller noen grønne planter i vinduskarmen. Hos Bohus finner du mange vakre interiørdetaljer som vil passe perfekt og skape en mer unik stil. Fyll en vase med en vakre blader eller innred med stemningsskapende dekorbelysning.

Et nattbord er et must uansett hvor minimalistisk du vil innrede soverommet. Sunn fornuft tilsier at det er en fordel å kunne legge fra seg smykker, briller og lesestoff på et sted der du enkelt vil finne det morgenen etter. Velg gjerne en modell med skuff eller annen oppbevaringsplass under bordplaten, slik at du kan ha halspastiller, lommetørkler og håndkrem liggende klare til bruk.

Et godt gulvteppe er prikken over i'en på soverommet. Det er godt å sette føttene ned på det om morgenen og er en enkel måte å tilføre interiøret en fargeklatt.

Hold stilen med en sitteplass. Med unntak av små soverom der det ikke er plass til stort annet enn en seng, vil en nett benk ved fotenden, en fargerik puff eller en komfortabel stol bidra til å løfte interiøret. Dessuten er det praktisk å ha et sted å sette seg ned for å ta på sko eller legge fra seg klær om kvelden.

Og helt til sist er det en ting vi ikke kommer utenom: Investert i den beste sengen som du har råd til! Uansett hvor mye du pynter og fikser ellers i rommet, er jo soverommets fremste oppgave å sørge for en god natts søvn. Kom gjerne innom en av Bohus' soveromsavdelinger for å få hjelp med å velge den beste madrassen for deg

På bildet øverst i saken vises sengen Lindøy, toppmodellen i Signature Collection Sleeping-kolleksjonen.