Gå til hovedinnhold

Soverom inspirasjon

Hvem drømmer vel ikke om å legge seg på et lekkert innredet soverom tilpasset deg og din søvn? Her får du inspirasjon til å gjøre soverommet om til en lun oase som gir deg best mulig søvn.

Når du er seksti år har du sovet i ca. 20 år. Med andre ord tilbringer vi mye tid på soverommet. Derfor er det viktig å innrede soverommet med flid og skape et rom som gir deg best mulig søvn. Et rom i huset hvor du kan trekke deg tilbake på kvelden, legge deg ned i den perfekte sengen, finne fram en god bok fra nattbordet og få en rolig og hyggelig avslutning på dagen.

Enten du vil ha et minimalistisk soverom, ønsker et rom som er best mulig tilpasset en god natts søvn, eller drømmer om et luksuriøst soverom à la en hotellsuite: Her finner du inspirasjon til soverommet som enkelt kan løfte både interiøret og søvnen din

Forny soverommet med farger

Du trenger ikke å gjøre de store og dyre investeringene for å oppdatere soverommet. Få et nytt og tidsriktig soverom ved å bruke moderne farger på vegger, tekstiler og dekorative objekter. Å male veggene kan gi rommet et helt nytt inntrykk. Du kan for eksempel male soveromsveggene i en frisk grønn nyanse eller dyp rødt. Du kan også kombinere nøytrale jordfarger eller gråtoner med knallfarger, enten i form av puter, en lampeskjerm eller en puff. Det er heller ikke feil å satse på gammeldagse rosatoner, marineblått eller detaljer i nyanser av gull eller svart.

Tapetser veggen

Kanskje du heller vil tapetsere enn å male? Eller har en vegg som passer perfekt til en dekorativ tapet. Ja, da har du mange muligheter. Det gir et helt annet uttrykk og går mye fortere enn å male. Det har etter hvert kommet et stort utvalg av dekorative tapeter. Det mest trendy akkurat nå er storblomstrede tapeter. Finn den som passer deg og ikke vær redd for å være litt vågal med farger og mønster. Soverommet er jo tross alt ditt eget rom som få andre ser. Et sted for å være seg selv.

Unn deg godt sengetøy

Sengetøyet er en stor del av soveopplevelsen. Vi kjenner vel alle følelsen av å legge seg i nytt sengetøy? En luksuriøs opplevelse som beriker hverdagen. Som Halvor Bakke sier:

«Lekkert sengetøy og nyoppredd seng gir følelsen av hverdagsluksus som jeg elsker», sier Halvor Bakke om sin serie Bedtime Story, som du finner på Bohus.

Sengen er et stort element på soverommet og valg av sengetøy blir derfor ekstra viktig. Sengetøyet skaper stemning og uttrykk på soverommet. Tenk bare på hvor stor forskjell det er på et soverom med en uoppredd seng kontra et soverom med en oppredd seng. Finn sengetøy som passer den stilen du ønsker på soverommet. Om du går for lyst eller mørkt, ensfarget eller mønstret sengetøy vil soverommet få ulikt uttrykk. Blomster og planter er spesielt populært, og kan komplementeres med ensfargede pynteputer i en av fargene til det mønstrete tekstilet. Eller gjør en omvendt vri ved å velge ensfarget på sengetøyet og piffe det opp med mønstrede puter.

For deg som liker hotellstilen på soverommet, er det aldri feil med klassisk hvitt sengetøy. Gjerne med en dekorativ kant, pent strøket og oppredd på den proffe måten, med sengeteppe over og dynen brettet ned øverst. Pur luksus.

Ta en titt på vårt store utvalg av sengetøy og finn det som passer deg.

Plasser sengen riktig

Å ommøblere kan forandre et rom helt. Står sengen på riktig sted i soverommet? Et rom virker mindre hvis du ser langsiden av sengen enn om det er fotenden du ser først. Pass også på at det er enkelt å bevege seg rundt i rommet. Har du liten plass kan skyvedører på garderobeskapet gjøre det lettere å komme til garderobeskapet. Kan ting som står på gulvet henges på veggen? Prøv deg fram og utnytt plassen best mulig.

Inspirasjon til hvordan dekorere ditt soverom

Et soverom skal ha personlighet, med litt inspirasjon og kreativitet gjør du soverommet til ditt eget. En liten skulptur på nattbordet, en innrammet plakat på veggen eller noen grønne planter i vinduskarmen. Visste du at den hardføre potteplanten Svigermorstunge er en perfekt plante å ha på soverommet? Den renser luften og trives både i direkte sollys og mørke kroker. Hos Bohus finner du mange vakre interiørdetaljer som vil passe perfekt og skape en unik stil på soverommet ditt.

Ved siden av sengen er det naturlig å ha et nattbord eller to. Der kan du legge fra deg smykker, briller og godboken før du legger deg, så har du det lett tilgjengelig når du våkner opp neste morgen. Det finnes mange ulike varianter av nattbord. Velg gjerne en modell med skuff eller annen oppbevaringsplass under bordplaten, slik at du kan ha halspastiller, lommetørkler og håndkrem liggende klare til bruk.

Et gulvteppe er prikken over i'en på soverommet. Det er godt å sette føttene ned på et mykt teppe om morgenen og er en enkel måte å sprite opp soverommet med en knæsj farge.

Har du god plass på soverommet kan en sitteplass gi soverommet det lille ekstra. Med en nett sengebenk ved fotenden av sengen, en fargerik puff eller en komfortabel stol har du et sted å sette deg ned når du skal ta på deg sko, eller legge fra deg klær når du legger deg.

Og helt til slutt – invester i den beste sengen du har råd til. Uansett hvor mye du pynter og fikser ellers i rommet, soverommets fremste oppgave er å gi deg en god natts søvn. Da trenger du den sengen som er best for deg og din søvn.

For mer inspirasjon, ta turen innom din nærmeste Bohus så hjelper vi deg å gjøre soverommet ekstra hyggelig.