Gå til hovedinnhold

Soverom med skråtak - slik innreder du

Har du et soverom med skråtak? Frykt ikke, vi hjelper deg med tips og triks til hvordan du kan innrede.

Et soverom med skråtak kan være en utfordring å innrede. Heldigvis er det ikke umulig. Her viser vi deg hvordan du innreder et soverom med skråtak på best mulig måte.

Utnytt plassen på et soverom med skråtak

På et soverom med skråtak blir det ofte litt mindre plass enn på et vanlig soverom. Derfor lønner det seg å planlegge hvordan du skal innrede rommet. Kartlegg hvilke møbler og funksjoner som er nødvendig og innred deretter. Er det et lite soverom med skråtak, lønner det seg å ikke ha for mange unødvendige møbler. Er det derimot et stort soverom med skråtak, åpner det seg flere muligheter og du kan naturlig nok ha flere møbler i rommet.

Sengen er det viktigste møbelet på et soverom og bør derfor være det møbelet du plasserer ut først. Det er lurt å sette sengen mot den veggen som ikke har skråtak og heller vende fotenden mot den skrå veggen. Da slipper du å åle deg ut av sengen under skråtaket. Når du skal velge seng til et lite soverom med skråtak, kan en seng med oppbevaring være en smart løsning. En seng med oppbevaring utnytter plassen i rommet og gir deg ekstra lagringsplass under sengen. Det er et fint sted å lagre sengetøy og håndklær, eller ting og tang du ikke bruker så ofte.

Ett nattbord er veldig kjekt å ha til kveldslektyren og nattens nødvendigheter. Har du ikke plass til et nattbord på gulvet, kan et vegghengt nattbord være løsningen. Det er lite og nett, men har plass til det aller mest nødvendige.

Oppbevaring på soverom med skråtak

Er det en ting man ikke får nok av, så er det oppbevaring. På et soverom med skråtak kan du utnytte plassen der det er skråtak. Tilpass skuffer og skap etter høyden på skråtaket. Slik får du ekstra lagring der det ellers ikke ville vært plass til noe annet. Sett inn skuffer og skap, og tilpass etter høyden på skråtaket. Bohus har lave hyller og skuffer som kan plasseres under skråtaket. Bohus sitt Z-up garderobesystem kan tilpasses etter behov og er perfekt under et skråtak. Om det er veldig lavt under skråtaket, kan du bruke noen kurver til oppbevaring. Veggen kan også brukes til oppbevaring. Med enkeltstående knagger i ulike størrelser og farger kan du plassere knaggen i den høyden som passer og oppbevare ting som brukes ofte, som for eksempel en jakke, sekk eller en veske. Har du god plass på soverommet, kan du dele opp rommet med en lettvegg. Da kan sengen stå på den ene siden, mens den andre siden brukes til oppbevaring.

Skap et harmonisk soverom med skråtak

Når du innreder et soverom med skråtak er det viktig å sørge for at det er nok lys i rommet. Pass på at du ikke blokkerer vinduet med møbler og hindrer naturlig lys å komme inn i rommet. Da vil rommet føles enda mindre. Sørg også for å ha god belysning. En taklampe som sprer lyset jevnt i rommet er en selvfølge. Suppler med et par veggmonterte lamper for et godt belyst soverom. Rommets farge påvirker også hvordan vi oppfatter rommet. For et harmonisk soverom, bør du male vegger og tak i samme farge. Slik blir ikke kontrasten mellom vegg og tak like stor.

Et soverom med skråtak har karakter og med rett innredning og belysning, får du et unikt og koselig soverom. Kom innom din nærmeste Bohus for mer inspirasjon til soverommet.