Gå til hovedinnhold

Forny et rom med speil – På 5 ulike måter!

Riktig bruk av speil kan endre hele romfølelsen, rommet kan virke større og lysere. Og billig er det også! Få inspirasjon til smart bruk av speil her.

 

Visste du at riktig bruk av speil kan forandre et rom på ulike måter? Her forteller vi deg om de «hemmelige» knepene som kan løfte et interiør.

Interiøreksperter bruker ofte speilflater for å øke romfølelsen, hente inn lys til mørke hjørner eller generelt løfte stemningen i et rom. Resultatet gir et gjennomtenkt og proft inntrykk, men det er fritt fram også for oss hobbyinnredere å skape den samme effekten hjemme hos oss selv.

 

5 måter et speil kan fornye et rom

Gjør et lite rom større. Speil skaper inntrykk av mer plass enn det faktisk er. Plasser et stort speil ved veggen som møter deg når du kommer inn i et rom, og det føles automatisk mer åpent og luftig. På den måten kan et lite soverom eller en trang stue visuelt dobles i areal. Flere speil gruppert sammen på en vegg kan gi noe av den samme effekten, samtidig som ulike former og rammer tilfører interiøret noe dekorativt.

Øk lysmengden. Speilflaten reflekterer lys og kan øke virkningen av dagslys som flommer inn i et rom eller strålende fra en lysekrone. Heng et speil på motsatt side av vindusveggen, slik at dagslyset reflekteres i speilet. På den måten stråler lyset fra begge sider i stedet for fra bare én.

 

Skap et blikkfang. Bruk speil til å lede øyet dit du vil ha det, enten for å fremheve en bestemt del av et rom eller for lede oppmerksomheten vekk fra noe i rommet. Et enkelt speil med en flott ramme eller en samling av speil er iøynefallende og tilfører et rom noe som føles ekstravagant og dramatisk. Fyll en vegg i entreen eller på badet med speil i ulike former størrelser i stedet for å ha et enkelt speil – og gjestene vil garantert legge mer merke til speilveggen enn en haug med sko eller våte håndklær.

Speil naturen eller bylivet. Bor du sånn at utsikten gjerne kan hentes inn i boligen? En litt større speilflate plassert slik at et vakkert tre, en fjord eller glitrende bylys synes i det, gjør at skillet mellom ute og inne viskes litt ut samtidig som det som reflekteres blir en dekorasjon på linje med et maleri eller et fotografi.

Forny et rom på 1-2-3. Å henge opp et eller flere formfine speil over sofaen eller på soverommet går langt raskere og koster mye mindre enn å bytte ut møbler. Speil kan også brukes som underlag for steiner eller andre dekorelementer som du har lyst til å vise frem på sofabordet. Eller kanskje du vil understreke samlingen med vakre parfymeflasker på badet ved å plassere dem på et lite speil med en pen ramme?

 

Shop speil