Gå til hovedinnhold

Finn den rette spisegruppen til din spisestue med disse 5 tipsene

Er du på leting etter en perfekt spisegruppe? Vi vet det er mange forlokkende alternativer å velge mellom, og det kan være en utfordring å ta en avgjørelse. Da kan det hjelpe å bli guidet frem til det rette valget. Her er våre fem supre tips.

Hvordan kommer du til å bruke din spisegruppe? Ta utgangspunkt i livet ditt og hvordan måltidene vanligvis ser ut. Er det først og fremst kjernefamilien som benker seg rundt bordet, eller kommer det ofte middagsgjester? Har du små barn som søler og sliter på møblene, eller er det bare voksne hjemme hos deg? Brukes spiseplassen til andre ting enn måltider, som lekselesning og kreative sysler? – Det er viktig å tenke på materialvalg med tanke på hvilken bruk bord skal ha. Det er stor forskjell på en barnefamilie og et voksent hjem. Barnefamilier bør velge et finert bord eller laminat som tåler hardt bruk, råder kategorisjef Lars Bidne i Bohus.

 

Alle disse faktorene påvirker hva slags spisegruppe som er best for nettopp deg. Dersom spiseplassen brukes av en barnefamilie på fire og kun til måltider, kan det være smart å satse på en mindre, firkantet spisegruppe i materialer som er slitesterke og der bordet kan forlenges. Dersom du derimot bruker spisegruppen mye i hverdagen, og til mer enn bare å spise, bør du velge en løsning med et avlangt bord der du har mye boltreplass. Kanskje såpass mye at det til og med går an å dekke opp til middag i den ene enden og la skolebøker ligge fremme i den andre?

 

Trondheim er en solid, prisgunstig spisegruppe i hvitpigmentert eikefiner som passer svært godt til den lyse, nordiske stilen som mange ønsker hjemme hos seg selv.

 

Klassisk og tidløs spisegruppe som det er lett å bli glad i: Lotta kjøkkenbord og Lotta spisestoler er stilren og elegant med et enkelt formspråk med vakre detaljer i stolrygg og bordben.

Slik finner du en perfekt spisegruppe

Hvor mye plass har du tilgjengelig? Er spiseplassen liten, må du forholde seg til det faktum – og gjøre det beste ut av det. Et nett bord som vokser ved bruk av klaffer eller ileggsplater, er naturlig å vurdere. – Nordmenn er veldig praktiske og ønsker bord med mulighet for forlengelse. Det gjelder spesielt for de som flytter inn i leiligheter. Det er mulig å kjøpe tilleggsplater til bordene våre, og da alt fra en ekstra tilleggsplate opp til seks plater i bordet, sier kategorisjef Bidne.

 

Dessuten kan en spisegruppe med et rundt bord være noe for deg. Selv om det kan ha en forholdsvis stor bordplate, vil nemlig formen og mangelen på kanter gjøre det fysisk lettere å manøvrere seg forbi og visuelt føles mindre ruvende i et rom. Og runde bord har den fordelen at alle sitter vendt mot hverandre, slik at stemningen blir sosial og inkluderende. Hos Bohus er det et bredt sortiment av runde spisebord for å møte en økende etterspørsel. Se et utvalg av våre favoritter innen runde spisebord her. – Det er det hotteste i disse dager, og da gjerne i kombinasjon med stoler trukket i velurstoff i ulike farger, sier Lars Bidne.

 

Her er alt lagt til rette for en lang kveld rundt bordet – Ventos Spisesofa er god å lene seg tilbake<

Ta hensyn til rommets størrelse og stemningen i det når du velger spisegruppe. Mens et stort og luftig rom med mye lysinnslipp «tåler» mørke farger og generøse former, vil et mindre og mer dunkelt rom trenge en spisegruppe som føles lettere og som er i en lys farge eller treslag.

 

En god match. Fordelen med å kjøpe en spisegruppe, der spisebord og spisestoler enten er i samme design eller matcher, er at du får en spiseplass som fungerer. Både stilmessig, på den måten at fargene er samstemte, og rent praktisk fordi møblene er utformet med tanke på å passe sammen. Men da gjelder det å velge en spisegruppe som passer til stilen i rommet der den skal stå!

 

Alexandra Spisestuegruppe har akkurat den riktige blandingen av stil og sjarm. Det er hyggelig å sl

Kjøp det beste du har råd til. Vi skriver ikke det for å skvise de siste kronene ut av deg, men fordi det lønner seg å satse på kvalitet, selvsagt ut fra ditt budsjett. Det betyr at du har en spisegruppe som varer lenge, og som du dermed slipper å bytte ut på mange år. Kvalitet er også noe som du gleder deg over, bevisst eller ubevisst. Det kan være gleden over en bordplate i lakkert tre som en enkel å tørke over, en spisestol som har perfekt sittehøyde i forhold til bordet eller smarte løsninger som en integrert bordplate du enkelt løfter frem når dere blir mange til middag.

Øverst i saken vises Zermatt Spisegruppe med spisesofa og fire spisestoler.