Gå til hovedinnhold

Spisegrupper ute

Spisegrupper ute kan brukes til så mangt. Nyt sommerkvelder rundt middagsbordet med familie og venner. Lange frokoster i morgensolen. Eller hva med utekontor?

Spisegrupper kommer i mange varianter og den spisegruppen som passer naboen passer kanskje ikke for deg og din familie. Naboen trenger kanskje bare en liten spisegruppe med bord og to stoler til seg og sin kjære? Mens du planlegger endeløse sommerfester med mange gjester og trenger en større spisegruppe med spisesofa og myke stoler. Uansett om du trenger en stor eller liten spisegruppe ute er det det du setter på bordet og de du samler rundt det som er viktigst.

Her får du fem tips til hva du bør tenke på når du skal velge en ny spisegruppe til uteplassen din:

1. Finn den stilen som passer deg

En spisegruppe skal komplimentere uteplassen og stilen din. Har du en klassisk hagestil med flettede møbler, store puter og myke tekstiler? Da er det en spisegruppe i rotting eller flett som passer deg. En hagesofa i romantisk stil vil også passe godt inn. Liker du bedre et mer moderne uttrykk, vil kanskje en spisegruppe med rette linjer passe deg bedre.

2. Velg kvalitet

Utemøbler har ikke alltid vært synonymt med kvalitet, men de siste årene har det forandret seg. Nå er mange spisegrupper lagd av så høy kvalitet at de like godt kunne stått inne som ute. Det betyr at du får en spisegruppe ute som tåler både vær og vind, samtidig som den ser bra ut og varer år ut og år inn.

3. Like komfortabelt ute som inne

Tiden hvor du måtte ta til takke med en hard plaststol når du skulle innta grillmaten er forbi. Nå er det myke og behagelige spisestoler og spisesofaer som gjelder. I spisegruppens komfort sitter gjestene ekstra godt og middagen strekker seg fort langt utover kvelden – kanskje til og med inn i sommernatten.

4. Skjerm for solen

Når du skal velge en spisegruppe ute lønner det seg å planlegge hvor du skal plassere den. Vi nordmenn er glad i solen, men rundt spisebordet er det kanskje greit å holde seg i skyggen. For å unngå direkte sollys kan du plassere spisegruppen i skyggen av et tre, skjerme spisegruppen med høye planter eller under en parasoll. Når måltidet er over er det bare å innta solsengen og sløve i sola.

5. Dekor til spisegrupper ute

Spisegrupper ute er ingenting uten dekor. Gjør spiseplassen ekstra hyggelig med detaljer som planter, tepper og pynt bordet med matchende duk, servietter og blomster fra hagen eller markblomster. Har du stilt bordet under et tre kan du bruke trekronen til å henge lanterner og lyslenker for en ekstra stemningsfull sommerkveld.

Ta en titt på våre hagemøbler og finn spisegruppen som passer din uteplass og stil. Ønsker du å kjenne på kvaliteten og komforten? Da kan du ta turen innom din nærmeste Bohus for en hyggelig prat.