Gå til hovedinnhold

Spisesofa er det som gjelder nå - Dette er våre favoritter

Spisesofa har blitt et svært populært møbel som stadig flere tar i bruk ved spiseplassen. Her har Bohus samlet sine favoritter. Se spisesofaene her.

Når man tenker etter, er det jo helt selvfølgelig: Å samles rundt bordet blir ekstra hyggelig når man kan sitte komfortabelt.

Stoler, krakker og benker i all ære, men tendensen er tydelig – spisesofa er det alle ønsker seg. Det er naturlig at spiseplassen tilpasses dagens økte fokus på matlagning og gleden ved å samle venner og familie til et godt måltid.

 

Bestselgeren er treseteren Cervinia med antrastitt-grått trekk og ben i eik. Sofaen har et design som passer godt sammen med den rustikke stilen, men som ogs

Lars Bidne, Bohus kategorisjef for spiseplassen, tror den økende interessen er både praktisk og estetisk motivert.

– Spisesofaen er noe vi selger til kunder som ønsker seg et sted man sitter lenge og har de gode samtalene. Mange mener dessuten at det ser penere ut enn med seks stoler rundt et bord, sier Lars Bidne.

Han trekker frem bestselgeren Cervinia som et godt eksempel. Den kommer i to størrelser, og kan fås i en rekke ulike stoffer og ben. Det gjør det lett å få en spisesofa som er skreddersydd etter dine ønsker og behov, noe som du kan få hjelp til i en av våre butikker. Butikkoversikt finner du her.

 

Denne er en favoritt blant yngre, forteller kategorisjef Lars Bidne. Ventos har et nett uttrykk og krever mindre gulvplass enn mange andre spisesofaer. Og dette møbelet kan brukes ikke bare på kjøkkenet eller i spisestuen – brukt i en vinterha

 

Det å sette inn en spisesofa på kjøkkenet endrer hele rommet i en mer elegant retning, og understreker følelsen av at det er et oppholdsrom så vel som et sted der man lager mat.

Spisesofa for alle aldre

Kategorisjefen ser at mange som investerer i en spisesofa, ønsker å skape en lun og mer landlig stil. Kunder i alle aldre ser appellen ved et møbel som for noen år tilbake var mest vanlig å se på restauranter.

– Spisesofa selger vi bredt. Mange i yngre aldersgrupper liker Ventos, som er litt mindre og nettere og trenger mindre plass. Den er kommer i to farger og har et rustikt uttrykk, forteller Lars

Bildet viser Signature Collection by Halvor Bakke - en stilren og elegant serie som passer inn i både moderne og mer klassiske miljøer. Spisesofaen Signature 410 skaper en rom i rommet, og er sammen med teppet med på å skape et tydelig fokuspunkt.

 

Signature Collection by Halvor Bakke er en stilren og elegant serie som passer inn i både moderne og mer klassiske miljøer. Spisesofaen Signature 410 skaper en rom i rommet, og er sammen med teppet med på å skape et tydelig fokuspunkt.

 

Her er samme rom, men med bare stoler rundt bordet glir spiseplassen mer i ett med resten av rommet.

Selv om en spisesofa visuelt tar mer plass enn et bord med bare stoler rundt, er arealet som kreves stor sett det samme uansett hva man velger. Stoler må tross alt stå et stykke fra hverandre, og den luften mellom stolene utnyttes som ekstra sitteplass når man velger sofaløsningen i stedet.

Det er altså gode grunner til å vurdere om noen av spisestolene bør vike for en sofa.


– Fordelen er at man ofte sitter mer behagelig både under og etter et måltid, understreker kategorisjefen før han legger til:

– En spisesofa er også et fint sted å ta seg en middagshvil hvis man trenger det!