Gå til hovedinnhold

Slik skaper du stemning rundt spisebordet

Spisebordet blir ofte et naturlig møtested for både gode måltider, samtaler og andre aktiviteter. Vi viser hvordan du kan gjøre møtestedet stemningsfullt med enkle grep. 

Det runde spisebordet er den ultimate sosiale settingen for å sørge for at alle føler seg inkludert. Uten kanter og endeparti blir alle sittende like sentralt, og dermed er det enklere å involvere samtlige i en samtale. Rent visuelt byr runde bord på et spennende brudd med alle de firkantede formene som vi ellers innreder med, og myker opp helheten.

For å sette stemningen er åpne flammer og levende lys svært effektivt. Det gir lunhet og varme, og ser i tillegg fint ut som en del av bordpynten. Bruk også blomster og planter i sesongens farger. De grønne plantene kan gjerne være større slik at de virkelig frisker opp rommet, mens de mindre blomstene kan vise sesongen og stå som bordpynt. 

Når bordet skal dekkes er det en god pekepinn å blande myke og harde dekorelementer for å skape en lekker kontrast på bordet. Det kan være servietter eller duker i myke tekstiler sammen med vaser i glass og servise i keramikk eller porselen. 

Se video for inspirasjon! Toppbildet viser Oslo spisebord og Thea spisestol

Shop the look