Gå til hovedinnhold

Stort speil gir deg større romfølelse

Et stort speil er et stilig møbel. Det beste er at det alltid passer inn uansett størrelsen på rommet, og det er like elegant om det henger på veggen eller står på gulvet.

 

Store speil er blitt populære å innrede med i hjemmet. Ikke bare ser det eksklusivt ut, men du får også en større romfølelse og alt oppleves både lysere og lettere. Et stort speil er som et levende maleri som forandrer seg hver gang du ser på det – dessuten kan du bruke det til mer enn bare å speile deg i.

Stort speil i stuen

I tillegg til å ha kunst på veggene, kan du dekorere med store speil. Da vil du som regel også slippe rimeligere unna. Heng opp speilet slik at det ligger, så er det perfekt å ha over sofaen eller spisestuen. Et stort speil er også et stilig element å ha på bildeveggen – heng det gjerne i midten, og så kan du dandere rundt med familie, venner og gode minner.
Selv om du bor i et moderne hjem, ta gjerne en kikk på speil med sprosser, da disse med sin klassiske stil skaper en spennende kontrast. De tar seg spesielt godt ut som gulvspeil, og setter du opp et lavt bord foran med pynt og stearinlys på, får du et lekkert stilleben som blir et fint blikkfang.

Speil på soverommet og i gangen

Dette er ofte små rom, men det betyr ikke at du ikke kan ha store speil der – de skaper nemlig en fin dybdefølelse. Sett et helfigurspeil på gulvet, så kan du se på antrekket ditt i sin helhet når du skal på jobb eller er på vei til en hyggelig fest. Og hvis du ikke har mulighet til å se ut av vinduet når du ligger i sengen, kan du vinkle speilet slik at du likevel kan se på naturen og de skiftende årstidene utenfor.
Et lurt tips her er å henge opp et veggspeil på motsatt side av et vindu, så skaper du en illusjon om at det er to vinduer der. Da får du både mer lys og følelsen av at rommet er større enn det egentlig er.

Stort, rundt speil

Et speil må ikke nødvendigvis være firkantet. Med sin organiske og naturlige form løsner runde speil opp i interiøret og møblene på en elegant måte, og du skaper en harmonisk følelse i rommet.
Bruksområdene er akkurat som for vanlige speil. Det betyr at du kan ha det i alle rom, det kan være stort eller lite, med eller uten ramme, henges på veggen, stå på gulvet eller i en hylle – her er det rett og slett smaken og stilen din som avgjør formen på speilet.

Vil du lese mer om runde speil?

Speil med ramme – eller uten?

Det samme spørsmålet om smak og stil gjelder om du ønsker speil med ramme, eller om du kun vil ha en ren flate. Dersom du velger med ramme, kan det være smart å finne materialer og farger som går igjen i interiøret ditt, slik at du får en gjennomført helhet.
Og apropos farge – den kanskje største fordelen med et stort speil er at det reflekterer fargene du allerede har. Derfor vil det alltid passe godt inn i hjemmet ditt.
Er du på jakt etter stort speil til et gulv eller en vegg, om det så er firkantet eller rundt, moderne eller klassisk og med eller uten ramme? Hos din nærmeste Bohus finner du mange vakre speil i ulike stiler som garantert passer hjemme hos deg.