Gå til hovedinnhold

Stuemøbler - skap din egen stil!

Stua er et sted for å utfolde seg og vise frem sin egen stil. Med stuemøbler skaper du stuens stil og uttrykk.

Stua er hjemmets hjerte. Det er et samlingspunktet for familien og et rom for selskapeligheter og gjester. Stua er et avslappet rom for de lange samtalene, lek og moro, lesning og TV-titting. Samtidig er det et rom vi ønsker at skal være pent og lekkert. Et rom som virkelig viser fram hjemmets stil og karakter. Da er det viktig å velge møbler som er komfortable og praktiske, samtidig som de har en stil og et uttrykk som passer til stuens ønskede uttrykk.

Sofakroken

Ingen sofa, ingen stue. Sofakroken er stuens samlingspunkt. Enten vi flater ut på sofaen eller sitter i godstolen, kan vi slappe helt av i sofakroken. Sofaer kommer naturlig nok i en hel rekke former, størrelser, materialer og stiler. Det gjør at det er lett å finne en sofa som passer inn i din stue. Har du god plass vil en hjørnesofa være midt i blinken. Den gir sitteplasser til flere personer og er en sosial og praktisk sofa. Når du velger en stor sofa, kan det være lurt å gå for en klassisk og nøytral stil i stedet for den mest trendy. Sofaen er et stort objekt som tar mye oppmerksomhet. Om den stikker seg veldig ut, vil det sette tonen for hele rommet. Samtidig er en sofa en investering som du skal ha i mange år. Bruk heller mindre stuemøbler til å live opp stuen. For eksempel er småbord og sidebord perfekte å ha blomster, lamper eller pyntegjenstander på. Du kan også komplimentere sofaen med en hvilestol. Velg en stol som står i kontrast til sofaen og skaper dynamikk i rommet. For eksempel vil en okerfarget hvilestol i samspill med en mørkeblå sofa fungere veldig godt

Skapet med det rare i

Det er gjerne behov for å lagre ting og tang i stuen. Da er et vitrineskap perfekt. Vitrineskapet har glassdører hvor tingene inni kommer til syne. Lagre servise, bøker, vaser og andre gjenstander i vitrineskapet. Slik kan du vise fram det fineste du har og vitrineskapet blir i seg selv et objekt som bidrar til å sette stemningen i stuen.

Skap din egen stil med stuemøbler

Du skaper ikke en stil med et stuemøbel. Det er kombinasjonen av stuemøbler som danner grunnlaget for stuens stil og uttrykk. Ønsker du et helhetlig uttrykk, kan du kombinere flere stuemøbler fra samme serie. De er designet med omhu og laget slik at de lett kan settes sammen til en vakker og harmonisk stue. Vil du heller skape din helt egen stil? Da kombinerer du flere ulike stuemøbler fra forskjellige merker og serier. Det gjelder å finne ting som har noen kvaliteter som går igjen og plukkes opp i hverandre. Det kan være en form, en farge, et materiale eller noe helt annet. Ikke glem å bruke kontraster. Et sidebord i en komplementær farge, et mykt pledd over en skinnstol, en hvit blomst på et sort bord. Lek deg og vær kreativ. Ikke vær redd for å innrede en stue som skiller seg ut – det er tross alt stuen din og et rom du skal tilbringe mye tid i.

Hos Bohus finner du stuemøbler i alle varianter. Vi hjelper deg gjerne å finne det stuemøblet som passer akkurat din stue og din stil. Kom innom din nærmeste Bohus for hjelp og en hyggelig prat.