Gå til hovedinnhold

Stylistligaen + Bohus = sant

De flinke damene bak Stylistligaen har reist til Lofoten og stylet sine favoritter fra Bohus i magiske omgivelser!

Stylistligaen består av fire dyktige interiøreksperter. De har vært gode kolleger i bransjen i mange år, men det var først i fjor at ideen om å skape noe sammen dukket opp. 

- Vi traff hverandre i Stockholm på et nachspiel. Alle barene var stengt så vi endte opp på rommet mitt, forteller stylist og interiørarkitekt Tone Kroken. Deretter tømte vi minibaren og fikk veldig mange gode idéer, og sånn ble Stylistligaen til. 

Sammen reiste de på inpirasjonstur til Lofoten og brukte møbler og interiør fra Bohus til å skape inspirerende stylinger. Resultatet ble fantastisk! Bli kjent med gjengen og se stylingene!

Linda Elmin

Instagram: @hviit

Linda Elmin jobber som interiørdesigner, interiørstylist og scenograf for reklame og filmer. Som interiørdesigner hjelper Linda kundene med alt fra fargepalett, til hele interiøret i hjemmet. Hun eier også en interiørbutikk på nett som heter Hviit.  

Hva motiverer deg i jobben?

Forandringer! Og at kundene mine får en opplevelse av å komme hjem til et sted de vil være.

Hvem er du i stylistligaen?

Jeg er den som er mest skandinavisk, tidløs og nedtonet i stilen. Jeg bruker nedtonede farger, men elsker kontraster i materialer og overflater.

Hva inspirerer deg?

Det meste! Jeg kan hente fargepaletter fra et bybilde, få ideer til nye interiørløsninger fra hoteller og restauranter jeg besøker på reise, og jeg lar meg inspirere av andre mennesker jeg møter, antrekk de har på seg eller samtaler vi har. Men som oftes bare popper det opp i hodet mitt sent om kvelden eller i det jeg våkner om morgenen. 

Hvordan er din stil? 

For meg er det viktig at et hjem har en personlighet. Om jeg skal sette min stil inn i en kategori blir det skandinavisk modernisme eller minimalisme om du vil. Den er heller ikke så stram og kald som minimalismen fra Østen, men har rom for lekenhet og personlighet på en helt annen måte. Jeg blir ofte fascinert av folk som har en klar interiørstil selv om det ikke appellerer til hvordan jeg vil ha det hjemme. 

Ja, for hvordan ser det ut hjemme hos deg? 

Hjemme har jeg lyse vegger, mange store planter og moderne møbler. Jeg er ikke så glad i nips, men elsker bøker og har en stor samling av marmorvaser. Jeg har et glasskap med mine favoritter som jeg bytter på å bruke. Jeg vil alltid velge kvalitet og er ikke redd for å bruke det fineste jeg har til hverdagen. Hjemme hos oss er det ofte forandringer, men det er mest fordi jeg flytter rundt på ting eller har tilført noen få nye elementer. Fordi møblene er forholdsvis stramme, myker jeg opp med tekstiler og elementer med teksturer. Jeg velger heller en stor vase i stedet for tre små. 

Hva var tankene bak din styling i Lofoten?

Jeg føler ofte at soverommet kan bli et litt glemt rom og ville sette fokus på hvordan tekstiler kan gi en følelse av en drømmende luksus. Uttrykket for stylingen var en slags nirvana-tilstand, og derfor ville jeg ha stylingen utendørs. Da jeg fant location dagen før photoshoot, var det blikkstille og solnedgang. Den morgenen jeg skulle style, var det storm og høyvann, noe som gjorde selve stylingen krevende og utfordrende. Men for noen fantastiske bilder det ble med tekstilene som sloss med vinden! Jeg elsker hvert eneste bilde.

Hvorfor valgte du ut akkurat disse møblene og interiøret?

Mitt soverom er et sted jeg lengter etter når jeg ikke er hjemme. For meg var det derfor viktig å velge en seng fra Jensen. Det har jeg selv og jeg må innrømme at jeg har fått et helt annet søvnmønster etter at jeg fikk denne. Da jeg valgte tekstilene ønsket jeg et ton-i ton uttrykk, men med masse deilig tekstur og kontraster i materialene.

Tone Kroken

Instagram: @tonekrok

Tone Kroken er stylist, interiørarkitekt og medeier i Krokenogwilhelmsen.no. Hun blir motivert av å gå på søndagstur i en park eller en skog og når hun trener. Da finner Tone roen som gir nye impulser.

Hvem er du i Stylistligaen?

Jeg bobler over av nye idéer og har alltid en masse planer, så jeg er en idéskaper. Jeg elsker at vi i Stylistligaen er fire helt forskjellige stylister som gir hverandre så masse inspirasjon og glede. Sammen er vi et superteam med masse energi.

Hvordan er din stil?

Min favorittstil er å være tro mot seg selv. "Alt jeg liker passer sammen", er mottoet mitt.
Og jeg blander og mixer stiler - ingenting er feil før det er prøvd ut. Fargepaletten min er deilige, støvete farger og jeg tørr å være leken - hjemmet mitt skal bære preg av uhøytidelighet og hjertelighet. 

Hvordan ser det ut hjemme hos deg? 

Hjemme hos meg er det litt av alt, moderne, stramt, noe gammelt og slitt, og noen minner jeg alltid må ha rundt meg. Kunst er veldig viktig for å gi hjemmet mitt den kule atmosfæren. Mitt hjem er organisk, stramt og kult, det er i hvertfall det jeg selv tror. 

 

Hva var tankene bak din styling?

Stylingen min i Lofoten var en super moderne, lys og lett nordisk stue. Jeg kunne hatt alt selv hjemme i stua mi. Jeg fant egentlig bare alle mine favoritter og blandet det sammen. Stua mi ble møblert med en stram, slank og moderne lenestol. Sofaen er en tidløs klassiker i hvit bomull. Stuebordet i metall er svevende, tynt og lett og sølvlampen er en klassiker. På bordet pyntet jeg med vakker keramikk i forskjellige høyder og strukturer. Jeg valgte et deilig og mykt pledd, og puter med et rent uttrykk. Tilsammen ble det et veldig moderne hjem hvor man liker å kose seg!

Har du noen tips til å skape et personlig hjem? 

Den personlige og varige stilen får du når du blander og mixer stiler, farger og kvaliteter - og bland gjerne inn noe som egentlig ikke passer perfekt - sånn blir det et hjem med sjel!

Anette Nordström

Instagram: @anettenordstrom.no

Anette Nordström jobber som interiørdesigner, fotograf og interiørstylist for foto og film. Hun skaper inspirerende innhold for interiørmagasiner og for flere store norske selskaper. 

Hva motiverer deg? 

Jeg blir motivert av å se resultatet etter en lang periode med planlegging. Det er utrolig motiverende å se et flott interiør vokse frem i et prosjekt som man har designet. 

Hvem er du i stylistligaen?

Jeg er nok den fargerike bohemen. Jeg elsker å mikse teksturer, mønstre og farger. Gjenbruk og varer av god kvalitet blandet med overraskende elementer og farger er min interiør-pasjon!

Hva er din favorittstil?

Jeg elsker en stil hvor man tørr å mikse mønstrede tapeter, malte overflater, vakre stoffer og klassiske elementer sammen med antikviteter og vintage interiør.
Egentlig er vel stilen litt bohemsk og eklektisk.

Hvordan ser det ut hjemme hos deg?

Jeg bor på et småbruk fra 1800-tallet med flere ulike bygninger. I gårdshuset er stilen fargerik med en miks av mønstrede tapeter og klassisk romantisk interiør. Jeg har ulike farger i alle rom men med en rød tråd som går igjen i hele huset og det er at den skal passe til tidsepoken huset ble bygget.

Blir du styrt av trender?

Ja og nei. Jeg blir påvirket av farger og trender innen mønstre og teksturer, men lar meg ikke styre for mye i forhold til trendriktighet. Jeg er opptatt av at hjemmet skal være individualistisk og speile personen som bor der. En god miks mellom trend og personlige valg er det jeg liker best.

Har du noen tips til å skape en personlig stil?

Ta vare på ting som har fulgt deg lenge og ting med affeksjonsverdi. Det gir hjemmet personlig preg.

Hva var tanken bak din styling i Lofoten?

Min tanke var å lage et rent og skandinavisk inspirert stilleben som poppet litt i forhold til naturen den ble fotografert i ute i Lofoten. Det er en miks av det sarte i glass, det rene i møblene og det rustikke i lampen, bestikket og bordbrikkene. Stylingen skal gi assosiasjoner til vår nordiske natur; ren, rustikk og sart!

Hvorfor valgte du disse møblene?

Fordi de kommuniserer de verdiordene jeg hadde satt til stylingen. Glassvaser står for det sarte, bestikk, lampe og bordbrikker står for det rustikke, og bord, stoler og servise for det rene. 

Marianne Haga Kinder

Instagram: @marianne_haga_kinder og @inspirasjonsguidennorge

Marianne Hage Kinder er influencer og foredragsholder, og har de siste syv årene bygget opp @inspirasjonsguidennorge som har passert 160.000 følgere. Hun jobber med foto, film og styling rettet mot sosiale medier. Gjennom firmaet Hage Kinder Consult tilbyr hun også rådgivning innen sosiale medier. 

Hvem er du i stylistligaen?
Jeg har en klassisk, litt maskulin stil med innslag av «gold and glam». Jeg elsker tilbehør som marmor og gull for å myke opp stilen. Jeg liker godt litt hverdagsglam og er alltid opptatt av at alle skal ha det bra.

Hvordan ser det ut hjemme hos deg?
Jeg har akkurat malt og fått inn flere naturfarger. Jeg er spesielt fornøyd med den sorte trappen og de sorte vinduskarmene. Hjemmet mitt har mørke fargetoner, men med innslag av lyst treverk. Jeg er veldig glad i det lyse eikegulvet, og så har jeg masse grønne planter.

Hvordan skaper man en personlig stil?

Finn ut hva i hjemmet ditt som betyr noe for deg. Har du et bilde i fine farger eller har du et møbel i en kvalitet du liker spesielt godt? Bygg ditt interiør rundt dette. Det skaper en fin helhet.

Hva var tankene bak din styling i Lofoten?
Jeg ville få frem den vakre naturen i Lofoten. Her var det møblene som skulle få oppmerksomheten i den ville og vakre naturen.

Hvorfor valgte du ut akkurat disse møblene og interiøret?
Dette er møbler og interiør som jeg liker svært godt. De passer like godt inn på en sommerhytte ved sjøen som på en fjellhytte eller i en moderne byleilighet.