Gå til hovedinnhold

Svarte vinduskarmer - kast deg på trenden

Hvem har sagt at vinduskarmene må være hvite? Med svarte vinduskarmer rammer du inn rommet og verden utenfor på en helt ny måte.

 

Fargen på vinduskarmen har mye å si for hvordan uttrykket til boligen din er, og svarte vinduskarmer har vært en sterkt økende interiørtrend de siste årene. Ikke bare fordi det gir et røft uttrykk, men også fordi vi ønsker å ha mørkere farger i hjemmene våre.

Vi forbinder ofte svarte vinduskarmer med minimalistisk stil og moderne funkisboliger, men dette er noe som passer i alle hjem uansett om du bor i en villa, et rekkehus eller en leilighet. Og i motsetning til hvite vinduskarmer, skaper svarte vinduskarmer en illusjon av bredere og høyere vinduer – og hvem ønsker seg vel ikke større vinduer i hjemmet sitt?
Visste du forresten at svarte vinduskarmer leder lyset utenfra på en helt annen måte, og at de fremhever og definerer både rommet og interiøret ditt?

Svarte vinduskarmer – svart interiør

Når du har valgt svarte vinduskarmer, bør du samtidig sørge for å matche interiøret i rommet. Også svarte interiørdetaljer er en voksende trend, og gjør at skaper du en elegant stil og eksklusiv atmosfære i hjemmet ditt. Med svart som grunnfarge er det dessuten enkelt å sette sammen møbler, pynt og dekor til én harmonisk helhet.
Begynn gjerne ved vinduene og jobb deg innover i rommet. Det betyr at etter du er ferdig med vinduskarmene er solskjerming det neste, og en av fordelene med å velge svart er at du som regel får mindre lysinnslipp.

Stuen

Hva med et rundt sofabord i svart, der du i tillegg får en praktisk to-i én-løsning? Den organiske formen gjør at du får en lekker kontrast til alle firkantene som vanligvis dominerer i hjemmet.

Legger du til en svart sofa og kanskje et par stoler, får du en stilig og moderne sittegruppe eller TV-krok. Vi kommer heller ikke utenom spisestuen, som virkelig kler å være svart. Populære tresorter her er eik og ask.

Med det sagt trenger du ikke å kjøpe en hel spisestue, sofa og stoler dersom budsjettet ditt ikke tillater det – det holder med noen lekre pynteputer i svart for å trekke det mørke inn i resten av interiøret ditt. Og dersom du ikke allerede har andre svarte møbler som TV-benk, reoler og hyller, skap og skjenk, kan du enkelt male de du har.

Soverommet

Også soverommet blir noe helt spesielt i svart. Ikke minst med tanke på at jo mørkere det er, desto bedre sover du.

Seng, nattbord, kommoder og garderobeskap i svart gir deg den luksuriøse hotellfølelsen som hjelper deg til å finne roen hver kveld. Og har du et mykt, svart teppe på gulvet, får du alltid en god start på dagen.

Bilder og pynt

For å få det ekstra lekkert og gjennomført, kjøp bilder med svarte elementer, som selvsagt også har rammer i svart. Her er et godt eksempel, og bruk gjerne tid på å finne flere bilder med det samme uttrykket. Prikken over i-en er når du også pynter opp med svarte detaljer som spennende dekor og vakre vaser i vinduskarmene, reoler og på bord.

Om du ønsker noe annet enn svart, er det et godt tips er å gå for mørke kontraster i andre farger og nyanser. Da får du en fullkommen ton-i-ton-palett i hjemmet ditt. Og – det beste med svart er at det passer med absolutt alle farger, så uansett hvilke du ønsker å innrede med er det nesten umulig å gjøre feil.

Ønsker du mer inspirasjon og flere ideer til svarte vinduskarmer og svart interiør i hjemmet ditt? Ta turen til din nærmeste Bohus, så hjelper vi deg med alt du trenger for å få et vakkert hjem.