Gå til hovedinnhold

Tapet i taket – trendy og fint

Har du fått med deg trenden med tapet i taket? Den vågale trenden kan gi rommet både sjel og karakter.

Tapet er ikke lenger kun forbeholdt veggene – nå løfter vi blikket og dekorerer taket med tapet.

Tapet i taket gir rommet et løft

Når vi pusser opp gir vi ofte ikke taket noe særlig oppmerksomhet. De aller fleste av oss går for tradisjonelle hvite tak, som også gjør de helt nakne og anonyme. Stadig flere maler taket i en farge, enten en som står i kontrast til veggene, eller i samme farge. Så hvorfor ikke gå for tapet?

Med tapet i taket kan du rett og slett gi rommet et ekstra løft. Det kan nemlig gi en spesiell følelse av dybde og takhøyde, spesielt hvis tapeten har et mønster med dybde i. Tapet i taket kan også gi rommet et mykere uttrykk enn den skarpe kontrasten som en hvit flate ofte gir. Det utradisjonelle valget vil dessuten være et garantert blikkfang og samtaleemne når du får gjester på besøk.

Fremhev tapeten med lys

Tapeter finnes i utallige varianter, mønster og farger, enten du vil ha ensfarget, blomstrete, med dyr eller geometriske figurer på. Du kan til og med bruke fototapet i taket om du vil.

Husk at lyse farger forstørrer, mens mørke farger forminsker. Bruk de fargene som passer best til rommet du skal ha det i. For en litt lettere overgang kan du gå for en ensfarget, eller lett teksturert tapet. Er du litt mer vågal og ønsker en stor forandring, er tapet med mønster og farger veien å gå.

Ønsker du å fremheve tapeten i taket litt ekstra gir det god effekt med en gulvlampe du kan vinkle oppover og lyse direkte mot taket.

Ideer til tapet i taket

Hvis du går for en tapet i taket med mye mønster og forskjellige farger, kan du la denne være utgangspunktet til fargepaletten i resten av rommet. Match fargene med resten av interiøret for en helhetlig stil.

Dersom du er litt skeptisk til trenden, kan du forsøke det i et litt mindre rom. Effekten vil fremdeles være stor, men det blir ikke så veldig stor jobb å endre på senere. Hva med å prøve på barnerommet? Det vil gi barnet noe spennende å se på før han eller hun sovner.

Andre ideer er å gå for en mørk stjernehimmel til soverommet eller en lys himmel med skyer i inngangspartiet. Det er ingen tvil om at tapet i taket gir rommet personlighet. Si det med tapet – hvis du tør!

Kom innom din nærmeste Bohus for mer inspirasjon til hjem og innredning.