Gå til hovedinnhold

Terrasseinspirasjon

Om den er stor eller liten – litt terrasseinspirasjon er alt du trenger for at du skal få det ekstra koselig. Slik setter du prikken over i-en på utelivet i sommer!

Vi elsker livet på terrassen. Selv om det er kaldt og regner, trosser vi vær og vind. Men vi trives selvsagt best når sommeren viser seg fra sin varmeste og mest solfylte side.

Hvordan står det til med terrassen din? Trenger du nye hagemøbler? Kanskje du vurderer et utekjøkken? Og hva med å pynte opp med potteplanter og lykter? Del gjerne terrassen din inn i soner – har du lite plass velger du én eller to, har du god plass på terrassen kan du velge flere.
Ønsker du å forlenge sommeren? Her får du 7 gode tips til hvordan du innreder terrassen din.

Lounge og utesofa

Når du virkelig skal nyte sommeren og skape en eksklusiv atmosfære på terrassen, er det ingenting som er bedre enn en moderne og elegant utesofa – eller en hel lounge du kan sette sammen i moduler. Nyere modeller er slitesterke og lette, noe som gjør dem enkle å flytte. Et godt tips er å velge lounger og utesofaer med puter som tåler vann, slik at du ikke behøver å ta dem inn om natten eller om det kommer en regnskur.

Lounge og utesofa

Spisegruppe

Hvorfor skal du ikke sitte like godt ute som inne? En ny og lekker spisegruppe gjør måltidene hyggeligere, uansett om du har venner på besøk, koser deg med familien eller har en romantisk middag for to. Du får stoler og bord i mange varianter, materialer og farger, så bruk gjerne tid på å finne hvilken spisegruppe som passer stilen og størrelsen på terrassen din.

Solstoler og solsenger

Det er ingen grunn til å bruke spisestolene eller utesofaen til å sole seg i. Legg deg heller godt til rette i myke og deilige solstoler og solsenger som virkelig får deg til å slappe av og nyte sommeren. Har du i tillegg en parasoll ved siden av og et sidebord til bok og drikke, er du klar for selv de varmeste og mest solrike dagene.

Utekjøkken

Dette har på kort tid blitt en av de meste populære terrassetrendene, ikke minst fordi det er sosialt. Her kan gjestene samles rundt kjøkkenbenken, mens du underholder og kokkelerer. Utekjøkken får du i flere størrelser, så du enten kan velge ett, eller sette flere sammen. Noen har vask og mulighet for oppbevaring, slik at du ikke må løpe mellom kjøkkenet og terrassen når du lager mat.

Utekjøkken

Potter og planter

Du skaper enkelt din egen frodige oase på terrassen med grønne busker og fargerike blomster. For den mer lekne stilen kan du velge potter i mange farger og størrelser. Har du en strammere stil er det tøft med firkantede potter. Høye planter kan også brukes som "romdeler" på terrassen, slik at du kan dele den inn i flere soner.

Potter og Planter

Kjøkkenhage

Ikke la deg stoppe selv om du ikke har en hageflekk. Selv i en liten kjøkkenhage kan du dyrke grønnsaker, salater og urter. Og én ting er i hvert fall sikkert – ferskere og bedre smak får du ikke. Prøv deg frem og start gjerne med noe som er enkelt å dyrke, så kan du utvide med de litt mer krevende vekstene etter hvert.

Magisk terrasseinspirasjon med lys

Vi har spart det beste av terrasseinspirasjon til slutt: Utelamper, lykter og lys er et must for å sette den magiske stemningen på sommerkveldene, og du kan egentlig ikke få for mange. Sett utelamper i mørke hjørner, tenn i lyktene på bordene og ha fakler i bedene – da blir de kveldene og nettene enda lenger, samtidig som du skaper varige minner.
Kom innom og besøk oss på nærmeste Bohus og få mer terrasseinspirasjon! Da kan du se på og prøvesitte hagemøblene våre, og få flere gode tips til hvordan du innreder terrassen din.