Gå til hovedinnhold

Tidløse reoler for et moderne liv

Elegant dansk design kombinert med fleksible moduler gjør Mistral til et funksjonelt møbelsystem og en stilsikker vinner i alle hjemmets rom

20.06.2016

– Vårt mål er å skape et anvendelig modulsystem med et tidløst design som skal tåle skiftende interiørtrender. Kjøper du en Mistral-løsning, skal både du og hjemmet ditt trives med den i tiår fremover, forteller Morten Lillemyhr i Hammel Furniture – den danske møbelfabrikken som har produsert Mistral-møbler i den lille byen Hammel på Midt-Jylland siden begynnelsen av 1990-tallet.

Lillemyhr, som er salgssjef på Mistral i Norge, er innom for å kurse Bohus-ansatte denne fine sommerdagen. Vi treffer han i en lekker og nymontert Mistral-utstilling i varehuset, der han ivrer etter å fortelle om de mange mulighetene som ligger det danske modul-konseptet.

Les mer om mistral

 

Mistral reolene passer i alle husets rom.

Mistral som nattbord på soverommet.

– En del forbinder nok Mistral først og fremst reoler i stuen, men i dag leverer vi ulike løsninger til praktisk talt alle rom i det moderne hjem. Med unntak av bad og våtrom da, presiserer salgssjefen.

Både soverom og barnerom, hjemmekontor og kjøkken er blitt populære rom å bruke Mistrals modulsystem i. Lillemyhr viser oss både flere eksempler på Mistral-seksjoner, både stilrene og minimalistiske, røffe og viltre, samt par mer ekstreme eksempler, mest bare for å vise hvor praktisk og nyttig interiørsystemet med det rettlinjede formspråket kan konstrueres.

La deg inspirere:

GENIALT FOR KOMPAKTE LIV

Ettersom det bygges stadig mer kompakte boenheter, blir det viktig å finne frem til smarte og plasseffektive løsninger.

– Når boligarealet krymper, stiller det skjerpede krav til møblementet. Det skal både være praktisk og samtidig ha en dekorativ funksjon. Det er da et modulbasert reolsystem kan komme til sin rett, ved at en modul kan tjene flere funksjoner og kan kobles med andre moduler, som igjen skaper en helhet, forklarer Mistrals mann i Norge.

Han viser oss kjapt hvordan en modul både kan fungere som stilig nattbord og liten tv-benk. Likeledes hvordan et skap i en seksjon kan brukes som skrivepult og oppbevaringsrom.

Stikkordet er kreativitet og smarte løsninger. Det gjelder spesielt når gulvplassen blir knapp. De fleste av Mistrals moduler kan henges på veggen ved hjelp av et enkelt opphengsystem, der reolen i hovedsak bæres av veggen det henger på og ikke av braketter.

Ta en titt i Mistralbrosjyren

I Bohus sine lekre Mistral-utstillinger kan du få inspirasjon og ideer til egne reoloppsett.

SETT FARGE OG PREG PÅ REOLEN

Velger du en Mistral-reol kan du boltre deg i hele 15 farger, fem dybder, samt et dusin ben, hjul og sokler.

Med godt og vel førti ulike moduler å velge blant, har interiørarkitekten i deg flust av muligheter til å sette sammen en Mistral-seksjon tilpasset det aktuelle rommet og dets funksjoner. I følge vår mann hos Hammel er bare fantasi og kreativitet som setter grenser for hva som er mulig å få til med en reol.

– De fleste av oss liker gjerne å kunne gi interiøret et personlig preg. Med Mistral har du utallige muligheter til å mikse farge, dybde og fiffige detaljer og skape et helt unikt møbel, forteller Lillemyhr.

I Mistral-serien kan du velge blant i alt 15 farger, deriblant fire i ekte trefinér. Dette kan igjen varieres med fem ulike dybder. Ved siden av den klassiske Mistral-håndtaket, designet av Jacob Jacobsen, har du dessuten et helt dusin med muligheter når det kommer til basen– i form av ben, hjul og sokkel.

 

Det klassiske Mistral-håndtaket, designet av Danske Jacob Jacobsen.

DESIGN DIN EGEN MISTRAL

Mistral sitt fleksible modulsystem byr på et vell av muligheter og passer på de fleste rom i hjemmet, sier Morten Lillemyr, som er salgssjef for Mistral i Norge.

Salgssjefen fremhever stadig fleksibiliteten og variasjonen som ligger i modulsystemet. Han fisker frem iPad-en sin for å vise oss en flik av Bohus sitt tegneprogram for Mistral.

Programmet er tilgjengelig i App-store for iPad eller kan brukes online med pc.

– Her kan alle som har en liten designer i magen leke seg med alle mulige varianter og sammensetninger av modulene – i både 2D- og 3D-modus. Farge og detaljer kan endres når du måtte ønske det, og designet kan lagres, skrives ut og sendes på mail, opplyser Mistral-ekspert Lillemyhr.

Ta i bruk tegneprogrammet her

 

Mistral AV er en egen serie med TV-reoler. Modulene er dimensjonert slik at de passer brorparten av AV-utstyr på markedet.

EGET MODULSYSTEM FOR TV OG MEDIA

Hvilket løsning i stuen velger du?

Han titter på klokken og gir seg med app-demonstrasjonen. Om ikke lenge står han på farten for å kurse ansatte i et nytt Bohus-varehus. Men han rekker å vise oss en av Mistrals nyere satsinger – Mistral AV, som er en egen serie med moduler designet spesielt for TV og media-utstyr.

– Reolene er dimensjonert slik at bredde og dybde passer til 90 prosent av alt AV-utstyr som finnes på markedet. Og om du ønsker en ren front kan høyttaler, dekodere og annet AV-utstyr gjemmes bak stoffdører eller klaffer som lar signaler fra fjernkontrollen slippe gjennom, sier Morten Lillemyhr, før han haster ut i høstværet med en siste melding:

– Husk også at modulene leveres montert, det eneste man trenger å gjøre selv er å montere eventuelle fronter og henge reolen på veggen. Fremtiden henger ikke i en tynn tråd, men på veggen, sier salgssjefen med et smil på lur.