Gå til hovedinnhold

Tips til et fargerikt hjem

Gi hjemmet ditt et friskt pust med våre tips til møbler og interiør i et fargerikt hjem. 

 

Vi har alle vår stil. Noen liker det helt enkelt, minimalistisk og svart-hvitt, mens andre vil ha mer liv og farger i hjemmet. Farger har stor betydning for hvordan vi oppfatter et rom og hvilken følelse rommet gir. I et hjem med farger rundt deg vil du merke at motivasjonen og kreativiteten kommer bedre frem.

Fargekombinasjoner til et fargerikt hjem

Å innrede og style et fargerikt hjem byr på uendelige muligheter. Velg deg en fargepalett du liker godt og som gjenspeiler din personlighet og stil. Ønsker du et balansert uttrykk med farger i hjemmet, kan du ha en hovedfarge på hvert rom. Lag en fargepalett for hele boligen, slik får du et fargerikt hjem med et gjennomtenkt uttrykk.

Et fargerikt hjem kan være så mangt. Du kan enten bruke kontrastfarger, ton-i-ton farger eller definere reglene selv og bruke de fargene du ønsker. Er du usikker på hvilke farger du skal bruke, kan du ta utgangspunkt i et bilde eller et møbel du liker godt. Velg ut de fargene du vil bruke og kombiner dem med passende komplementærfarger. Det vil gi en personlig og harmonisk fargepalett. Husk også at selv om du har et fargerikt hjem, så betyr ikke det at alle farger må være knæsje. Ønsker du et litt mer dempet og roligere inntrykk, kan duse farger passe godt for deg og ditt fargerike hjem.

Møbler til et fargerikt hjem

Møbler er en stor investering og kan med fordel holdes i mer tidløse farger. mens interiøret er mer fargerikt. På denne måten kan du enkelt bytte ut fargene etter sesong og ønske. Det betyr ikke at sofaen behøver å være grå eller beige. Velg en sofa med farge og la den bli et blikkfang i rommet. Tepper er perfekte for å bringe mer farge inn i et rom. Et håndtuftet og bærekraftig teppe av ull og viskose, farget med ulike rustfarger, vil stå godt til en okerfarget lenestol, og skape fin dynamikk i et fargerikt interiør. Bilder er en selvfølge i et fargerikt hjem. Heng opp bilder som passer til fargepaletten du har i rommet. Du kan for eksempel kombinere et bilde med mye varme gultoner med en gul bordlampe. Når alt i rommet spiller videre på hverandre og fargene matcher og komplimenterer hverandre, får rommet et helhetlig uttrykk. Slik skaper du et fargerikt hjem som vil gi deg og familien stor glede.

Enten du vet nøyaktig hvilken farge du skal ha, eller du trenger mer inspirasjon, kom innom din nærmeste Bohus. Vi hjelper deg å finne møbler og interiør som passer til et fargerikt hjem.