Gå til hovedinnhold

Trekk til utemøbler

Når utemøblene ikke er i bruk om sommeren eller når høsten kommer, blir de ofte stående uten beskyttelse mot vær og vind. Gjør de det hos deg? I så fall trenger du trekk til utemøblene dine.

Hagemøbeltrekk er smart! De forlenger levetiden på utemøblene dine, beskytter dem mot mugg, jordslag og fuktighet, og sørger for at de holder seg rene og pene gjennom en lang og kald vinter. I tillegg bør du bruke trekk til utemøbler om sommeren også. Da unngår du ekstra slitasje i form av regn, vind, sollys og pollen.

Kanskje du har vedlikeholdsfrie utemøbler, og ikke synes det er nødvendig med overtrekk? Også disse trenger å stelles og bli godt ivaretatt – da får du tørre og glade hagemøbler. Og det beste med hagemøbeltrekk? Jo, det er bare å ta dem av når været er varmt nok til å sitte ute, og så er utemøblene dine klare for en ny sesong.

Det finnes mange trekk til utemøbler, så hva skal du se etter og hvilke skal du velge? Følger du disse fire enkle rådene blir du garantert fornøyd.

Hvilke utemøbler skal du lagre?

Det er forskjell på om du skal dekke en stol, en sofa eller en hel spisegruppe, så mål møblene og kjøp trekk som passer. Dersom du skal lagre flere møbler under samme trekk – sett dem sammen først, og så måler du høyde, lengde, bredde og diameter etterpå. Det er for øvrig et godt tips å lagre flere møbler sammen, da behøver du ikke å kjøpe mange små trekk istedenfor ett stort.

God ventilasjon

Møblene bør stå tett, men ikke helt inntil hverandre – da blir det fort fuktig mellom dem. For å hindre kondens bør heller ikke møbeltrekket ligge rett på bordplaten, men bygges opp med en kloss eller lignende. Selve hagemøbeltrekket skal heller ikke være helt tett, siden det da kan samle seg kondens på innsiden av trekket. La det også være en glippe mellom terrassen og trekket nederst, slik at luften kan sirkulere.

Pleie når sommeren er over

Dersom du ikke akkurat har kjøpt nytt trekk til utemøblene dine, bør du se over dem før vinteren kommer. Har de hull eller rifter, kan disse repareres dersom de ikke er for store. Noe du alltid bør gjøre, er å vaske trekkene – ligger det sand eller støv mellom dem og møblene, kan du risikere at de slipes hver gang det blåser. Etter at de er vasket, kan du gjerne gi dem en runde med impregnering.

Pleie av trekk til utemøbler når sommeren kommer

Etter at du har tatt det av for sommeren, er det viktig for alle typer trekk til utemøbler at de får tørke godt før du rister det skikkelig. Og hvis du vil spare deg for arbeid til høsten, kan du jo vaske dem da isteden? Når du lagrer trekkene, sørg for at de henger tørt – gjerne i posene de kom i. Da sørger du for at de både varer og holder seg pene lenge.

Nå er det bare nyte sommeren og alt den har å by på med verdens beste samvittighet, vel vitende om at du tar godt vare på hagemøblene dine. Hvis du skal ha trekk til utemøblene dine – kom til nærmeste Bohus og se på utvalget! Kanskje du også finner noen nye møbler du kan ha under trekket?