Gå til hovedinnhold

TV-benkene som tar stuen til nye høyder

Synes du det er vanskelig å innrede med TV i stuen? Da kan du la deg glede over alle de moderne og stilrene TV-benkene som det er å velge mellom.

De aller fleste har en TV i stuen eller et annet sted i hjemmet sitt. Uansett størrelsen er det et element som tar plass og synes i innredningen, men vi vil helst at TV og andre tekniske duppeditter skal passe så godt som mulig inn i interiøret for øvrig. Det er lenge siden TV-benken var et møbel som ruvet som en mastodont i stuen, i utakt med resten av innredningen og med en design som var mer fokusert på elektronikk enn eleganse.

– Vi har tidligere hatt TV-skap, men det selges ikke i dag, forteller Lars Bidne som er Bohus' kategorisjef for blant annet oppbevaringsmøbler. I stedet er det en helhetlig stil og praktiske løsninger som folk er på jakt etter når de ser etter en oppbevaringsløsning for TV. Se alle TV-benkene våre her!

 

Pavona har to dører og grep og ben i eik. TV-benken er knapt 40 cm dyp og passer derfor også i mindre rom.

Slik finner du en TV-benk som passer i din stue

En ting er å finne en TV-benk som passer til interiøret for øvrig, enten det er en nordisk stramt, klassisk tidløst eller robust rustikt. En annen er at TV-møbelet skal passe i størrelsen og kunne romme kabler og dekodere. – Det kundene er opptatt av, er at lengden matcher TV'en, og at det er et sted å sette dekodere, som jo de fleste har i dag, sier kategorisjefen.

Den langstrakte konstruksjonen og de slanke bena gjør at TV-benken fra Skovby i hvitoljet eik føles lett og stram. Benken er nesten to meter lang og har plass til både TV og

Han ser en tydelig trend med at TV-benkene er blitt smalere de siste årene, både for å matche dimensjonene på selve TV'en, som bygger svært lite ut fra veggen i forhold til tidligere, og fordi annen elektronikk som er naturlig å oppbevare i TV-benken, også er blitt mindre. – Nå er benkene ofte 40-45 cm dype. De er blitt smalere fordi de fleste dekodere, CD-spillere og så videre er blitt smalere.

En annen tendens er at folk gjerne vil ha TV-benken opp fra gulvet. – Det er mange som henger TV'en på veggen, og da passer det bedre med vegghengt benk også. Vi ser at fler og fler vil ha det, sier han.

 

Vi blir stadig mer vant til trådløse løsninger, noe som gjør at vi er mer kritiske til de kablene som vi fortsatt må leve med. Aller helst vil vi skjule dem: Kabelkaos er et uønsket syn i en ellers gjennomført og stilren innredning. Det har produsentene heldigvis notert seg og funnet løsninger for. – Noen TV-benker har skjulte rom i bakkant hvor det er plass til kabler. Og mange har stoff i dørene, slik at det er mulig å skjule dekodere og fortsatt få fjernkontrollen til å fungere, forteller kategorisjefen. Dessuten tipser han om at det finnes infrarøde bokser som kan overføre fjernkontroll-signaler fra forsiden av TV-benken til en dekoderboks er plassert på innsiden. – Den danske kvalitet-produenten Skovby har dette i sine TV-benker.

Lars Bidne anbefaler dessuten gjerne Mistral, et reolsystem som inkluderer mediabenker og som kan skreddersys til en løsning som passer perfekt hjemme hos deg. Det er kanskje noe å satse på i «mannehulen» der lyd og film har hovedrollen, foreslår han. – Vi har også TV-benker på over to meter som har god plass til høyttalere – for dem som er opptatt av et godt lydbilde når de ser på TV.

Øverst i saken ser du oppbevaringssystemet Mistral i en kombinasjon med ulike moduler som passer til TV og media.

Shop the look