Gå til hovedinnhold

Utebelysning som skaper stemning

Gi uteplassen et ordentlig løft med riktig utebelysning!

 

Ved å velge riktig belysning kan du enkelt forlenge kveldene på uteplassen. Vi guider deg gjennom både praktiske og stemningsfulle lyskilder.

Velg lamper til utebruk

Først og fremst må du vite at det er forskjell på innelamper og utelamper. Når du skal lyssette uteplassen må du kjøpe egne lamper for utendørs bruk, da disse består av et egnet materiale. Utelamper har i tillegg en beskyttelsesgrad som blant annet hindrer fuktighet fra å komme inn i lampen.

Når det er sagt, er det en hel haug av lamper å velge mellom til utendørs bruk. Husk at det er lett å bli blendet, og at det derfor er bedre å velge flere lamper med svakt lys enn få lamper med sterkt lys. Ha heller ikke for mange lyspunkter – da vil du miste noe av den spennende kontrasten mellom lys og mørke, som skaper nettopp den riktige stemningen og atmosfæren du er ute etter

Funksjonelt og stemningsfullt

Utebelysning kan være en effektiv måte å gjøre inngangspartiet ditt mer innbydende, både for besøkende og deg selv. En vegglampe ved ytterdøren gir et godt førsteinntrykk, i tillegg til at du ser godt når du skal låse døren. Husk å plassere lampen slik at du ikke skygger for lyset når du skal frem med nøkkelen.

Har du tak over uteplassen gjør det seg godt med en funksjonell og stilren taklampe, som gir et jevnt og direkte lys.

Ønsker du å gi uteplassen din både et moderne og ekstra stemningsfullt preg bør du prøve en lyslenke. De passer inn overalt og er like fine å henge i trær, som langs taket og rekkverket på verandaen. Prøv deg frem! Koble gjerne flere lyslenker sammen. Med varmhvite led-lys får du et lys som er behagelig å se på, i tillegg til at led-lys er anvendelig, har en lang levetid og er billig i drift.

En annen smart løsning er en utelampe med solcellepanel, som lader seg opp i solen og begynner å lyse når det blir mørkt. Denne gir flott indirekte belysning, og kan brukes igjen og igjen i årene som kommer.

Unik utebelysning

Riktig utebelysning kan forvandle uteplassen på et blunk. La deg for eksempel inspirere av sydligere strøk. Lys opp et hjørne med en dekorpalme med led-lys og få en tropisk stemning som om du er på ferie.

Når vi først er inne på feriestemning: Hvorfor ikke kombinere koselig lys med noe godt i glasset og favorittmusikken i bakgrunnen? Det får du med denne geniale led-lampen med vinkjøler, som også har en innebygd bluetooth-spiller!

Koselige flammer som utebelysning

Det er ikke bare lamper som gir god utebelysning og stemning på uteplassen – har du hørt om TenderFlame? Det er blafrende lys og peiskos med flammer, som bare brenner sammen med TenderFuel som er 100 prosent trygt.

Skap et lunt og naturlig midtpunkt på uteplassen med en flott peis, eller ram inn plassen med en fakkel på hver side. Eller hva med en bordlykt fra TenderFlame-serien? Felles for disse produktene er blant annet en dansende flott flamme som samtidig gir god belysning.

Det blir heller aldri feil med levende lys i tillegg til utebelysningen. Pynt utebordet med naturtro led kubbelys på vindfulle dager, så slipper du at flammen slukker. Ønsker du heller å bruke ekte vare, kan du sette levende lys i en lykt med glass. Har den en tung base vil hverken lykten eller lyset bli påvirket av vinden. Lykten kan du alltids bruke innendørs for å sette stemningen der også.

Helt til slutt vil vi minne deg på å ta hensyn til naboen når du skal plassere utebelysningen. Ingen ønsker å få lyset fra en sterk utelampe direkte inn i stuen eller på soverommet. Derfor kan det være lurt å skru av noen lamper når du selv går og legger deg.

Mulighetene for utebelysning er nesten uendelige, det er bare fantasien som setter grenser. Kom gjerne innom din nærmeste Bohus og la deg inspirere til å skape din drøm av en uteplass med riktig belysning. Velkommen!