Gå til hovedinnhold

Utekjøkken inspirasjon – lag maten ute i egen hage

Her får du tipsene og triksene til å flytte kjøkkenet ut og inspirasjon til utekjøkken.

Å samle familie og venner til god mat og drikke i hagen er noe av det beste med sommerhalvåret. Tidligere har hageselskap vært dominert av grilling, mens annen matlaging har foregått innendørs. Med et utekjøkken har mulighetene åpnet seg for å flytte all matlagingen ut. Enten du er festens soussjef og inkluderer gjestene i matlagingen eller du ønsker å stå å briljere alene som en kjøkkensjef, er utekjøkkenet et perfekt tilskudd til uteplassen.

Inspirasjon til det ultimate utekjøkkenet

Et utekjøkken utvider hjemmet på sommer- og vinterstid med et ekstra kjøkken. Alt du trenger er en benk og et ildsted for å lage mat ute. I tillegg er det kjekt å ha en vask med vann, så du kan vaske salater, tomater og grønnsaker. Oppvasken blir jo også litt mer spennende når den gjøres ute i det fri. Du får utekjøkken med og uten vask.

Vann til utekjøkkenet får du ved å koble til hageslangen som vannuttak. Vårt UTAH Utekjøkken kommer med stålvask, benkeplate og ramme i aluminium, dører og vegger i textilene. Det har også underskap til lagring av det du måtte trenge for å lage mat ute. Slik blir utekjøkkenet akkurat som kjøkkenet inne.

Utekjøkkenet blir komplett med en god grill eller en bålpanne. Da kan du forberede og fikse alt på utekjøkkenet, og grille og steke maten over åpen ild. Ekte og ærlig matlaging. I tillegg slipper du bli igjen inne på kjøkkenet mens resten av selskapet er ute i hagen.

Detaljer som gjør utekjøkkenet unikt

Å ha inspirasjon til utekjøkkenet gjelder mer enn bare selve kjøkkenet. Utekjøkkenet blir mer spennende og hjemmekoselig med blant annet friske urter. Plant forskjellige urter som rosmarin, basilikum, oregano, gressløk og mynte i krukker eller i en kasse. Urter er ikke bare dekorativt og et friskt pust på kjøkkenbenken, du kan selvfølgelig bruke de når du lager mat også. Lite smaker vel bedre enn friske urter du har dyrket selv?

For å tilføre det lille ekstra til utekjøkkenet kan du også ha et godt gammeldags vaffeljern laget i støpejern, eller en popcorngryte som kan legges rett i bålpanna eller på grillen. Da er det bare å kose seg rundt ilden mens vaflene stekes og popcornet popper.

Et utekjøkken er et kjærkomment bidrag i hverdagen og tar hageselskapet til nye høyder. Kom innom din nærmeste Bohus og finn det utekjøkkenet som passer akkurat deg og din uteplass.