Gå til hovedinnhold

Utemøbler til din personlige oase

En beskjeden storbybalkong, en liten solkrok, stor platting eller anselig hage? Slik skaper du det perfekte uteområdet.

06.04.2017

Vi setter alle pris på et uterom som er både funksjonelt og komfortabelt. Med riktige utemøbler og hagetilbehør skaper du en intim og hyggelig oase utendørs – uansett utgangspunkt. Men hvor skal du begynne?

PASSER LIKE GODT INNE SOM UTE: En tydelig interiørtrend er utendørsmøbler med en slik kvalitet og utforming at de kunne like så godt ha stått i stuen som på terrassen. CHAI spisebord og CHAI spisestoler og CHAI benk har understell av akasietre og overflater som er nærmest vedlikeholdsfrie. 

Utemøbler for ulikt bruk

Definer hvilke behov og ønsker du har, samt hva slags funksjon uteområdet skal ha, råder stylist og eksponeringsdesigner Marianne Stensrud i Bohus.

– Har du en stor eller liten familie? Vil du ha spiseplass eller er det viktigere med et loungeområde? Trenger du en solterrasse eller drømmer du om en hengekøye eller en hengestol?

Husk også å ta ordentlige mål av uteområdet. Uten dette, risikerer du at det blir trangere enn du hadde regnet med.

– En typisk feil er å kjøpe for store utemøbler til den plassen du har. Da virker det overmøblert, sier Stensrud.

Planlegg derfor godt på forhånd, bruk tid, og prøv gjerne utemøblene i butikken for å unngå overraskelser.

LUKSURIØS AVSLAPPING: Nyt late dager i MALIA hengestol, som har vært en av Bohus' største bestselgere på hagefronten de siste årene.

Mange muligheter

Har du god plass å boltre deg på, er mulighetene mange. Hva med en koselig hagebenk  under et tre eller en egen plass til rolige lesestunder i hengekøyen?

Det er populært å dele uteplassen inn i soner etter ulike behov, ifølge Stensrud.

– Da kan du ha både en spiseplass og et område med loungemøbler.

Sonene kan skilles av med høye planter eller busker. En paviljong kan være et godt alternativ for deg som ikke ønsker å sitte i solsteiken. Du kan også lage en ramme rundt uteplassen med en levegg, eller bruke parasoller for å definere de ulike områdene.

– Eller så kan du bygge en vakker pergola, og sitte ute selv når det regner og er litt kjølig. En stråleovn forlenger også utesesongen.

BESKYTTER MOT SOL OG REGN: SOMBRA parasoll og SOLADO paviljong gjør det mer behangelig å være ute, slik at du får mest mulig ut av vår- og sommermånedene.

Smarte løsninger på liten plass

Det er fullt mulig å skape et uterom du kan nyte hele sesongen også på en liten balkong eller terrasse.

– Tenk på hvilken funksjon uteplassen skal ha. Vil du ha muligheten til å sitte og spise helgefrokosten ute, eller bruke den til soling?

Med smarte løsninger og modulsystemer, kan du enkelt utnytte og endre uteplassen etter behov, som å få flere sitteplasser eller kunne legge deg ned.

PERFEKT FOR SMÅ UTEPLASSER: Nette modulsett er et godt valg for å få mest mulig ut av begrenset uteplass, da du i stor grad kan sette sammen og tilpasse størrelsen på hagemøblene ut i fra ditt behov. Ta en kikk på NAPOLI hagesett, som du også ser øverst i denne saken og SHANGHAI parasoll

Behold ditt personlige uttrykk

Med utemøblene på plass, står dekoreringen for tur. Det er de små detaljene som skaper den atmosfæren og stemningen du ønsker.

– Jeg er opptatt av at du skal velge det du selv liker, ikke det naboen eller vennene dine har. Sett sammen gamle skatter med nye produkter for å få et personlig uttrykk, tipser hun.

Et annet godt tips er å blande ulike materialer, mikse forskjellige farger og forsterke den naturlige følelsen med grønne planter.

Pynteputer, myke pledd og varme underlag gjør at du kan nyte uteområdet på både varme sommernetter og kjølige kvelder.

Med lykter og lyslenker får du enda større glede av å sitte ute om kvelden.

GRØNNE PLANTER: KEFALOS vase og fat kan brukes som både blomsterpotter og spiseskåler. KENSINGTON plantebenk er fin å bruke som oppbevaringsplass til alle de fine krukkene og vasene du vil vise frem. Her ser du VITO vasen i nydelig grønnfarge og sandfarge og TAMINA blomsterurne som er stor nok til å ta vare på dine større planter. 

La deg inspirere hos Bohus

Enten du har stor eller liten plass, bor landlig eller urbant, er det verdt å ta en titt i Bohus' nye hagemagasin. Her finner du alt fra tradisjonelle utemøbler i rotting til nye bestselgere og moderne materialer.

– Det er så mye fint å velge blant i år, slik at du enkelt kan finne din favoritt. Modulsystemene kan for eksempel tilpasses de fleste steder du kan være ute, uansett om du bor på liten eller stor plass, avslutter Stensrud.

Opptatt av interiør og innredning, og på jakt etter inspirasjon? Meld deg inn i Bohusklubben og få praktiske tips og råd, inspirasjonsartikler og ekstra gode kampanjetilbud før alle andre!

Vil du gjøre et godt kjøp, besøk våre kampanjesider. Her finner du mange produkter innen ulike kategorier som akkurat nå har ekstra hyggelige priser.