Gå til hovedinnhold

Våre beste senger akkurat nå

Å finne riktig seng kan være en krevende affære. Her har vi samlet våre beste senger i akkurat nå i ulike prisklasser og størrelser, og har dessuten bedt vår egen madrass-ekspert om gode råd.

 

Å våkne i en seng med uthvilt kropp og sjel etter nattesøvnen, er vel noe av det beste du kan oppleve. Og, på motsatt ende av skalaen, ubehaget når du våkner stiv og støl etter å ha ligget på en madrass som absolutt ikke har gjort deg noe som helst godt...

– Sengen er et møbel som ofte blir nedprioritert fordi den ikke er synlig for andre, eller fordi man rett og slett glemmer den litt bort. Men vi vet at søvnkvalitet påvirker humøret, energinivået og hjernen vår på dagtid. Hvis man sover for lite, vil man få nedsatt funksjonalitet både på arbeidsplassen og hjemme, forklarer Ingeborg Bigum Borgen, som er Bohus kategorisjef for soverommet.

 – Dersom sengen gjør at du får vondt kan disse ubehagene påvirke deg i lang tid, og være vanskelig å rette opp i. Det er derfor viktig å investere i en god seng tidlig, slik at man kan bruke nattetimene på å restituere og sørge for at dagen blir så god som mulig.

 

Test sengen før du kjøper

Heldigvis er det en økende bevissthet rundt søvnens viktige betydning for helsen, noe som gjør at stadig flere velger å bruke mer tid og penger på den rette sengen. Så da er det naturlig å spørre: Hvordan finner man frem til den perfekte madrassen?

– Når man skal begynne å se på senger er det viktig å teste i butikk. Bruk de ansatte og gi dem den informasjonen de trenger for å hjelpe deg, slik som hvordan du vanligvis ligger når du sover. Det er viktig å prøve seg frem, mener Ingeborg, som anbefaler å sette av godt med tid og gjerne ta med partneren.

– Hofte og skuldre er områder som ofte blir utsatt for trykk eller kan synke for langt ned i madrassen, slik at rygg og nakke ikke ligger lineært. En seng skal verken være for fast eller for myk!

 

Zen Magasin rammeseng har praktisk oppbevaringsplass under madrassen. Det er enkelt å løfte madrassen takket være en gasslift.

Smart valg for studenten

Hvilken seng du ender opp med, avhenger også av budsjettet ditt. Det er heldigvis mulig å finne gode madrasser innenfor ulike prisklasser, sier sengeeksperten, fra din første rammemadrass på studenthybelen til toppmodellen som blir en god investering senere i livet.

– I student- eller etableringsfasen velger man ofte en smal seng. Man har rett og slett ikke plass til mer! 120 cm brede rammesenger er et veldig populært produkt, og for denne gruppen kunder er det ofte de mer rimelige variantene som velges på grunn av prislappen, sier Ingeborg.

 

Signature Collection Sleeping 7070 Kontinental er luksusmodellen med topp kvalitet på alle områder, inkludert 7 komfortsoner og Pulse latex overmadra

Bedre plass for barnefamilien

Med jobb og større bolig blir det også rom for større seng. Hvis det i tillegg er kommet barn i familien, blir det ofte besøk av dem i dobbeltsengen, så en ekstra stor seng kan gjøre mye for bedre nattesøvn.

– Vi har mange modeller som går helt opp til 210x210 cm i mål, og som er svært populære hos barnefamilier. Som regel kan man også ta seg råd til å bruke litt mer penger på seng i denne fasen, så de fleste går da opp noen hakk i kvalitet på sengen, sier kategorisjefen.

 

Wonderland Opus kontinentalseng gir deg den beste sovekomfort tenkelig. Sengen former seg perfekt etter kroppen din og fordeler vekten optimalt. To lag med Exclusive Pocket-fjærer som er myke i toppen gir ekstra god trykkfordeling, mens naturlateks i stopning og overmadrass gjør sengen ekstra følsom med god spenst.

 

Jensen Ambassadør har eksistert i over 20 år og er blitt videreutviklet gjennom årene. Med Aqtive II-funksjonen kan sengen reguleres både i hode- og fotenden.

Eksklusivt for de etablerte

Når lommeboken tillater det, og det er på tide å bytte ut sengen som har fulgt med gjennom småbarnsårene, finnes det eksklusive senger fra alle Bohus-merkene. Både Jensen, Wonderland, Tempur og Signature Collection Sleeping har toppmodeller med ekstra funksjoner.

– Her må man betale litt mer for sengen, så det er ofte godt etablerte mennesker som velger disse. I denne fasen er det også mange som vil ha for eksempel hev/senk-mulighet for hode- og fotende, eller lys under sengen, forteller kategorisjefen.

Ønsket om en stor seng henger med videre. Mens tiden er forbi da urolige barn fylte foreldresengen, blir man med alderen selv mer rastløs og sover lettere.
– Forstyrrelser fra sengepartneren kan da være en utfordring, så en stor seng gir mer plass for seg selv, og dermed mer ro. Det er jo likevel fullt mulig å møtes på midten innimellom, sier Ingeborg med et smil.

 

Tempur Promise gir deg mulighet til å tilpasse fasthet og utseende etter dine egne ønsker. Velg mellom rammeseng, kontinentalseng og juster

Garantert god søvn

I Bohus er vi så opptatt av å gi kundene våre den beste søvnopplevelsen at vi tilbyr komfortgaranti og livstidsgaranti til alle som kjøper ramme- og kontinentalmadrasser fra Jensen, Wonderland og Signature Collection Sleeping. Med komfortgarantien vår kan du være trygg på at du får den madrassen som passer deg. Synes du madrassen er for hard eller myk etter en tilvenningsperiode på 30 dager, tilbyr vi deg å bytte fjær-innlegget uten ekstra kostnad, slik at du får akkurat den madrassen du ønsker deg. I tillegg får du en livstidsgaranti på madrassen som gjelder ved ramme- og fjærbrudd. Her kan du lese mer om madrassgarantiene og våre kundeløfter.

 

Hos Bohus finnes blant annet en rekke herlige soveromstekstiler som kan kombineres på ulike måter slik at soverommet ditt blir akkurat så innbydende som du ønsker. 

Husk det lille ekstra for soverommet

Soverommet er også et sted der det skal være behagelig å oppholde seg rent estetisk, påminner sengeeksperten til slutt:

– Vi ser også at kunder blir mer og mer interessert i også ha det fint og lekkert på soverommet, så utseende på seng og tilbehør har blitt mye viktigere gjennom de siste årene. Hos Bohus har vi ikke bare senger, men tilpassede sengegavler og benker, samt kappelaken i tillegg til dyner og puter, sengetekstiler osv. Husk at riktig hodepute og dyne også er meget viktig for komfort og nattesøvn!