Gå til hovedinnhold

Vedlikehold utemøblene

Utemøblene dine utsettes for store temperatursvingninger og ulike værforhold. Det er derfor viktig å ta ekstra godt vare på utemøblene. Vi forklarer hvordan. 

25.04.2018

Noen materialer krever mindre vedlikehold enn andre, likevel trenger alle hagemøbler litt ekstra vedlikehold og kjærlighet i blant. Hvis du er usikker på hvilket materiale dine utemøbler består av kan du finne det i produktegenskaper under ditt produkt på bohus.no. 

Metall

Lakkert stål vil i utgangspunktet holde seg pent fordi overflatebehandlingen gjør at stålen ikke blir skadet. Men oppstår det slitasje på overflatebehandlingen vil stålen kunne ta skade. 

Rustfritt stål og aluminium kan korrodere når det blir utsatt for sur nedbør og saltvann. De tre ulike materialene bør behandles med vedlikeholdsmiddel. Utemøblene av metall skal vaskes jevnlig med rengjøringsmiddel. Bruk en myk børste eller svamp og skyll godt av med vann. Gjerne impregner for ekstra beskyttelse. 

METALL: BOLZANO utemøblene av aluminium holder lenger med rengjøringsmiddel og impregnering av sofaputene. 

Tremøbler

Utemøblene dine av tre "lever" fortsatt, og med ytre påvirkning som vær og vind vil treet påvirkes. Det kan utvide seg og trekke seg sammen. Rengjør derfor nøye for å unngå sprekker, mugg, sopp og råte.

Dekk gjerne til tremøblene med et møbeltrekk når de ikke er i bruk. Oljede tremøbler vedlikeholdes ved å tilføre treolje og rengjøres gjevnlig. Laserte tremøbler rengjøres også regelmessig. Disse type tremøbler skal derimot ikke behandles med treolje. Bruk heller egnede vedlikeholdsmiddel som du får kjøpt i våre varehus. 

TRE: HEMINGWAY hagesett i hvitmalt furu rengjøres og beskyttes når de ikke er i bruk. 

Kunsttre

Kunsttre er laget av et syntetisk materiale som har behov for vedlikehold. Det kalles ofte Aintwood, Notwoo, Polywood eller lignende. Vask gjevnlig med rengjøringsmiddel. Bruk en myk børste eller svamp og skyll godt av med vann, ikke bruk høytrykksspyler. Vi anbefaler å ikke sette glass eller andre gjenstander som reflekterer varme fra sollys direkte på bordplaten. Dette kan kan ødelegge kunsttreet, men gjelder spesielt når bordet ikke er i bruk for å unngå brennmerker. 

Kunsttre: FAMIGLIA spisebord består av Polywood bordplate og aluminiumsramme. 

Kunstrotting

Kunstrotting er møbler som er flettet med et syntetisk materiale. Vi tilbyr kun kunstrotting av høy kvalitet som tåler norsk klima. Kunstrotting vaskes jevnlig med egnet rengjøringsmiddel. Andre rengjøringsprodukter beregner til annet bruk kan lett forårsake skader. Bruk en myk børste eller svamp og skyll godt av med vann, uten å bruke høytrykksspyler. Tilfør gjerne impregnering beregnet for materialet. Ikke bruk møblene utendørs i vinterhalvåret da kunstfletten blir sprø. Oppbevares derfor også tørt. 

KUNSTROTTING: Signature Collection hagemøbler i kunstrotting vaskes gjevnlig. 

Betong

Granitt, fliser og betong kan ha porer hvor smuss og flekker kan feste seg. Materialene må derfor rengjøres jevnlig og beskyttes med impregnering som fyller porere slik at overflaten blir lettere å holde ren. 

Møblene skal oppbevares tørt gjennom vinteren. 

BETONG: CHAI spisebord med betongplate vaskes jenvlig med egnet rengjøringsmiddel. 

Bambus

Bambus er er et slitesterkt og robust materiale. Likevel anbefaler vi å benytte møblene under tak og ikke eksponere de for regn. Skitt og smuss fester seg lett og det er derfor viktig å holde møblene rene. Tørk regelmessig over med mildt såpevann. For å øke beskyttelsen anbefaler vi å behandle møblene med en treolje før bruk og deretter etter behov. På vinterhalvåret bør møblene oppbevares tørt og helst innendørs.

BAMBUS: Mange ønsker et naturlig og organisk uteområde. SAFARI sofasett i bambus er trendy og slitesterke hagemøbler.