Gå til hovedinnhold

5 perfekte vegghyller til barnerommet

På barnerommet trenger vi massevis med praktisk oppbevaring, og da er en vegghylle en super måte å utnytte høyden i et rom. Her er fem vegghyller som både er funksjonelle og fine å se på!

Det å tenke oppbevaring oppover veggene er smart på mange måter. Spesielt på et barnerom der det meste av gulvplassen brukes til lek og moro, vil en vegghylle være et fint alternativ eller supplement til en reol eller hylle som står på gulvet. Ved å flytte tingene – og dem er det mange av på et barnerom – vekk fra lekeplassen, er det mer areal å boltre seg på for minsten og små gjester.

 

Mistral hyllesystem gjør det enkelt å lage funksjonelle og pene vegghengte løsninger.

 

 

Den samme hyllekombinasjonen fungerer både under de første skoleårene og senere i oppveksten.

 

Slik finner du er perfekt vegghylle til barnerommet

Mange barn blir jo lett «blinde» for lekene som de har rundt seg hele tiden, så bruk gjerne en vegghylle som et slags utstillingsvindu der barna kan gjenoppdage leketøy som de har glemt bort. Vegghyller gjør det dessuten enkelt for barna å rydde på rommet. La dem få plassere tingene der de selv mener at de skal stå. Selv om du ikke nødvendigvis ser logikken i systemet, vil det øke sjansen for at de selv husker hvor en bok eller Lego-figur står neste gang de skal ha tak i den.

Heng vegghyllen slik at det er enkelt for barna å få tak i det som står i den, og unngå at de må klatre opp på en stol for å strekke seg etter lekene sine. Når du kjøper vegghylle til et barnerom er det viktig å velge en hylle som ikke er altfor dyp. På den måten blir alt som stilles på en hylle, lett synlig og enkel å finne. Det kan være spesielt praktisk over skrivebordet – ha skrivesakene på hyllen slik at så mye av bordplaten som mulig, kan brukes til lek og kreative prosjekter.

 

Favorittbøkene er innen rekkevidde og står klare til lesestund.

 

 

Flexa Play Barnemøbler er utviklet for å tåle mye bruk og kommer i fine farger som er både harmoniske og lekne.

 

Tenk gjerne gjennom hva slags oppbevaringsbehov det er i barnerommet som skal innredes. En liten lesehest trenger godt med plass til bøkene sine, et idrettstalent må få stille ut alle pokalene og en fremtidig kunstner trenger et sted å sette plastelinafigurene.

Det er en fordel å velge vegghyller som kan vokse med barnet. Ved å velge farger og materialer som tåler tidens tann både estetisk og praktisk, er det mindre aktuelt å bytte ut barneromsinnredningen etter noen få år. I stedet går det an å oppdatere veggfargen, fornye med sengetøy og andre tekstiler, og selvsagt kan vegghyllene flyttes rundt og få nye bruksområder.

Øverste bildet viser Flexa Play Vegghylle i mintgrønt med tre hyller.

Shop the look