Gå til hovedinnhold

Velg riktig babymadrass

En baby sover mye. Opptil 16-20 timer i døgnet. Da sier det seg selv at en god babymadrass er gull verdt for babyen. For når babyen sover godt – sover også mor og far godt. 

 

En baby har helt andre behov enn oss voksne. Det gjelder også valg av madrass. Vi har alle ulike preferanser når det gjelder seng og madrass. Noen liker å sove på en fast og hard madrass, mens andre sover aller best på den mykeste madrassen. En babymadrass har mer standardiserte krav. Når du skal velge babymadrass er det noen ting det er viktig å tenke på. Her viser vi deg alle egenskapene en optimal babymadrass har.

Velg ny babymadrass

Det er anbefalt at babyer får ny madrass. En brukt og nedsovet madrass kan påvirke liggestillingen til barnet, samtidig som den kan inneholde sopp og bakterier fra tidligere barn som har brukt madrassen. Det kan være helseskadelig og øke sjansen for krybbedød.

Fast babymadrass

Et spedbarn skal sove på ryggen og trenger en babymadrass som er fast for å opprettholde god sovestilling. Overflaten bør være myk, men ikke for bløt. Etter hvert som babyen blir eldre beveger den seg mer når den sover, men en fast madrass er fortsatt å foretrekke

God ventilasjon

En babymadrass skal sikre god ventilasjon og hjelpe barnet å regulere varme og fukt, slik at det verken er for varmt eller kaldt når babyen sover. En babymadrass i lateks er et godt alternativ som har akkurat disse egenskapene. I tillegg bør madrassen være laget i helse- og allergivennlige materialer

Slitesterk

Som sagt, sover babyer mye og tilbringer mange timer i sengen hver dag. Da lønner det seg å investere i en babymadrass av god kvalitet som er slitesterk og holder lenge.

Vaskbart trekk

En babymadrass kan fort bli utsatt for mye gris. Enten det er en lekk bleie eller gulp. Da er det kjekt med en babymadrass med vaskbart trekk for enkel rengjøring når uhellet er ute.

Hos Bohus finner du babymadrasser i standardstørrelser på 60x120, og 55x115 i både lateks eller fiber. Kom gjerne innom din nærmeste Bohus, så hjelper vi deg å finne rett