Gå til hovedinnhold

Velg riktig spisegruppe med 6 enkle steg

Spiseplassen er i mange hjem det aller viktigste samlingspunktet. Det er derfor viktig å velge en spisegruppe du blir fornøyd med. Her er våre tips!

1. Hva skal du bruke spisegruppen til?

Det aller viktigste å tenke på før du går til innkjøp av noe så viktig i hjemmet som en spisegruppe, er å avdekke hva du og dine skal bruke møblementet til. Du tenker kanskje at du skal selvsagt spise her, men et spisebord og noen komfortable spisestoler kan jo brukes til så mye mer. Spisebordet kan brukes som en ekstra arbeidsflate når du lager mat eller det kan brukes som skrivepult til å gjøre unna arbeid og lekser. Tenk litt over hvilke andre bruksområder enn måltidene spisebordet kan ha for deg. 

2. Hvor stor plass har du til en spisegruppe?

Hvor stor leiligheten, huset eller hybelen din er, er selvsagt vesentlig for valget av din nye spisegruppe. Har du et stort og åpent rom tiltenkt kun spiseplassen, er du av de få heldige. De fleste av oss har spisegruppen på kjøkkenet eller i en krok i stua. Finn ut hvor i hjemmet du skal ha spisegruppen, om du ønsker å bruke hele plassen, eller om du ønsker mer luft mellom møbler og vegger. Når du har funnet det perfekte stedet, kan du måle opp slik at du vet hvor stor plass du har. Husk at avstand mellom vegger og møbler gir et luftigere uttrykk. Står møblementet trangt, kan rommet virke mindre. 

3. Hvor mange ønsker du plass til?

En ting er å vite hvor stor plass du har til rådighet, en annen ting er hvor stort spisebord du ønsker. Hvor mange ønsker du å få plass til rundt bordet? I hverdagen er behovet sannsynligvis annerledes enn ved spesielle anledninger. Har du behov for å utvide spisebordet, kan du kjøpe et bord som tilbyr ekstra plater. Med ileggsplater kan du enkelt få plass til mange flere, og når gjestene har gått kan du gå tilbake til en mindre spisegruppe, som tar opp mye mindre plass. 

4. Hvor høyt setter du komfort?

For mange er komfortable spisestoler eller en myk spisesofa det aller viktigste med spiseplassen. Da kan man sitte lenge, nyte maten og de gode samtalene. Du trenger rett og slett ikke gå til sofaen for å slappe av etter måltidet. Vårt beste tips, hvis du har mulighet, er å besøke våre varehus for å prøvesitte. Da kan du kjenne hvordan stolene støtter deg i ryggen, hvor høyt du sitter under bordet og om du ønsker for eksempel med eller uten armlener. Husk at høy pris og god kvalitet trenger ikke henge sammen med høy komfort - da er det desto viktigere å bruke tid på å virkelig kjenne etter hva man selv synes er behagelig. 

5. Hvilken stil ønsker du?

Det var kanskje dette punktet du så for deg først da du begynte å ønske deg en nye spisegruppe; nemlig hvordan den skulle se ut. Her finnes det uendelig med muligheter og utvalget hos oss er bredt og stort. De fleste spisebordene og stolene våre gir deg valgmuligheter på farger, materiell og tekstiler - det gjør det mye enklere å finne din favoritt! Vårt beste tips er å velge en spisegruppe som passer inn i hjemmet ditt, slik stilen din er nå. Med mindre du pusser opp eller endrer på hele innredningen selvsagt. Liker du best den nordiske, klassiske eller rustikke stilen? Selv om du setter komfort høyt, er det absolutt mulig å finne et design du elsker. Å følge trendene er absolutt ikke nødvendig, det viktigste er at du får en spisegruppe du blir fornøyd med. 

Se vårt store utvalg her!

6. Hva er ditt budsjett?

Hvor mye ønsker du å bruke på en ny spisegruppe? Vil du ha det nå, eller er du villig til å spare over lengre tid for å få råd til akkurat det du ønsker? Hvor lenge vil du at spisebordet og spisestolene skal vare, og hvor lenge ser du for deg at du trenger det? Vet du for eksempel at du skal flytte om noen år, kjøpe større hus eller pusse opp, er det hensiktsmessig å kjøpe noe du vet du ikke trenger å bytte ut i nærmeste fremtid. Skal du bare ha spisegruppen i noen år kan du med fordel gå for et rimeligere alternativ. Ser du for deg at spisegruppen skal vare i lang tid fremover, kan du heller bruke noen ekstra kroner for å få den beste kvaliteten. 

Hvis du nå har lest hele artikkelen har du kanskje gitt deg opp en mening om hva som er viktig for deg ved valg av ditt nye samlingspunkt i hjemmet. Er du fortsatt usikker kan en prioriteringsliste gjøre valget litt enklere. Hva betyr mest for deg, og hva er mindre viktig? Kanskje finner du akkurat det du leter etter hos oss! 

Se vårt store utvalg!