Gå til hovedinnhold

Velg riktig taklampe til din spisestue

La deg inspirere og les våre gode tips til belysning på spiseplassen!

Hvilken funksjon skal taklampen ha?

Spisebordet har ofte flere bruksområder, som har ulike behov for belysning. Bruker du spisebordet ofte til å jobbe, gjøre lekser, og andre aktiviteter som krever godt arbeidslys? Da bør du tenke over det når du går til innkjøp av din nye taklampe til spisestuen. Ønsker du en lampe som lyser ned på bordet, eller vil du ha en lampe som lyser ut i rommet? Med god grunnbelysning ellers i rommet blir ikke dette like viktig. Men vi vil anbefale å montere en dimmer på taklampen, slik at du har mulighet til å dempe og heve belysningen etter eget ønske.

 

Plassering av taklampen

Å plassere taklampen riktig over spisebordet kan være utfordrende. Heldigvis finnes det gode løsninger i tilfelle du trenger å endre på plasseringen. Har du et spisebord som kan forlenges når du trenger plass til flere? Når spisebordet utvides, kan plutselig plasseringen av lampen bli heit feil. Da kan Trackline skinnesystemet være redningen! Med dette skinnesystem kan lampene flyttes langs skinnen akkurat slik du ønsker. En god løsning hvis du liker å ommøblere, og hvis du ofte må flytte på spisebordet når gjestene kommer.


Taklampen skal som en gyllen regel ha en avstand fra bordflaten på mellom 60 og 80 cm. Ingen ønsker å bli blendet av lampen, men henger lampen for høyt over bordet blir ikke uttrykket like lunt. Vi anbefaler å sette seg ned å prøve ulike høyder slik at du finner den avstanden du liker. Hvilken type taklampe du velger, og hvilken type pære du går for, spiller også en rolle her. Ulike lyskilder gir ulik belysning. Kom gjerne innom våre varehus for å få hjelp til å velge riktig belysning til din spiseplass.

Se hele vårt store utvalg av taklamper her!

Bruk flere taklamper sammen

Har du et stort, avlangt spisebord med plass til mange? Eller har du et tidsriktig, rundt spisebord? Har du et avlangt bord kan du bruke flere taklamper slik at hele bordet lyses opp. En fin regel kan være at jo større bord, jo flere lamper trenger man. Har du et rundt spisebord kan det både være dekorativt og gi godt med lys, og samle flere taklamper sammen. Bruk for eksempel Silk takpendel i ulike størrelser, hengt i ulike høyde, som bildet viser ovenfor. Det gir et spennende uttrykk på spiseplassen!

Sørg for å ha nok lys

Det er viktig at hele rommet blir lyst opp. Å kaste lys opp på vegger og tak gir en større romfølelse. Sørg derfor for å ha godt med belysning i rommet spisegruppen står, ved å supplere med spotter, vegglamper og bordlamper. Med god belysning i rommet kan taklampen over spisebordet få lov til å være det lille eksta, og et spennende blikkfang.