Gå til hovedinnhold

Inviter til 17.mai festen!

Hipp, hipp hurra! Den aller beste dagen i mai nærmer seg. Hvordan skal du feire? Vi tipser hvordan du kan stelle i stand festen. 

11.05.2018

Nasjonaldagen nærmer seg! Har du funnet frem bunaden, valgt kjole eller strøket skjorta? Har du bestemt om du skal gå i tog eller hvor du skal spise lunsj? Nå er det kanskje på tide! Har du invitert venner og familie hjem til deg? Da har vi noen tips vi håper du har nytte av! 

Begynn dagen før

Skal du gå med bunad kan du gjøre den klar kvelden før. Stryk skjorta, og sørg for at du har kontroll på alt sølvtøyet som skal på. Jo mer du gjør klart dagen før, jo mer kan du kose deg dagen etter. Lag pynten i god tid og dekk bordet akkurat slik du vil ha det. Ved å unngå å stresse på selve dagen blir ofte resultatet bedre. Skal du lage kaker kan du gjøre deg selv en tjeneste ved å lage noen som holder godt i kjøleskapet over natten. Da har du bare pyntingen igjen på selve dagen og har mer tid til å være sammen med gjestene. 

Bruk ditt fineste servise

Endelig kan du bruke ditt fineste servise med god samvittighet. LERK serviset fra Magnor glassverk er designet av Hallvor Bakke. De nydelige detaljene i sølv gjør serviset til et perfekt valg til 17.mai feiringen. Bruk gjerne også det fine bestikket som du pleier å spare til spesielle anledninger. Da blir det ekstra stas å nyte festmåltidet.

 

ELEGANT DESIGN: LERK kaffeserviset har det lille ekstra som gjør det til det perfekte serviset til en spesiell anledning. 

BOBLER: HAPPY vinglass i krystall kommer i nydelige farger. Velg mellom rosa, grønn, blå og gul, eller miks alle sammen. Resultatet er garantert feststemning. Lag en sprudlende punsj og pynt glassene med friske jordbær. 

FLAGG: La dekorasjonene være i flaggets farger. Her er Lerk tallerkene pyntet med store sløyfer. Pynt kakene med hvit krem, jordbær og blåbær, eller sett frem skåler med friske bær i riktige farger. 

Dekorer med vårblomster

Blomster i rødt, hvitt og blått er både riktig og fint på nasjonaldagen. Ønsker du å gjøre noe annet er vårblomster i alle mulige farger nydelig å ha på bordet. Et tips er å pynte med flagg, så kan de hvite blomstene dine skinne litt ekstra. 

Ettersom trærne begynner å bli grønne og våren endelig har kommet, er det fint å ta våren inn i hjemmet. Klipp av noen bjørkegrener og gjør stuen litt ekstra organisk og grønn denne dagen. Samle sammen noen bjørkegrener og knytt et bånd i rødt, hvitt og blått rundt kvistene. 

Har du en høy vase kan du ha ekstra lange og fine bjørkergrener og sette dekorasjonen på gulvet. 

NATURLIG: Den høye og runde FLORA vasen gir plass til dine vårblomst-favoritter. 

RØDT, HVITT og BLÅTT: LADY sylinder vase med røde blomster til 17.mai. En stor vase med få blomster ser tilfeldig ut, men det gir et elegant uttrykk. 

Ta festen ut

Hvis været tillater det kan festen holdes utendørs! Da kan man kanskje høre toget, trommene og få inn 17.mai-stemningen enda bedre. Har du en hage eller et uteområdet med litt plass er det perfekt til å holde noen tradisjonelle 17.mai-leker. 

Med eller uten barn; leker på nasjonaldagen er gøy uansett. Forbered deg litt på forhånd. Gjør klart søppelsekker og poteter til sekk- og potetløpet. Kombiner ulike leker og kjør i gang en stafett. Del gjestene inn i to lag og ha klart en kjempefin premie til vinnerlaget. Da gjerne noe alle kan dele, som en flaske med noe godt i. 

HVITT: EUROPA hagesett består av bord, hagebenk og to stoler i hvitglasert furu. Hagesettet er et godt utgangspunkt for å lage den fine 17.mai-looken. Pynt bordet med røde og blå vårblomster, og sett noen flagg i plantejorden. Da er mye gjort!