Gå til hovedinnhold

Vi har tipsene til deg som flytter inn i studentbolig

Det kan være vanskelig å få det fint på liten plass. Med gode løsninger kan du som student få et smart og personlig hjem. 

En studentbolig eller en hybel er som regel midlertidig. Du skal bo der som student, og når du forhåpentligvis har fullført studiene, flytter du kanskje til en større leilighet eller til en annen by. I tillegg kan det være vanskelig å innrede slik man vil fordi pengene ikke strekker helt til. Studentboligene kan derfor fort bli upersonlige og kjedelige.

Praktisk løsning under sengen

Små leiligheter har som oftest også begrenset lagringsplass. I små rom er det ekstra fint å kunne rydde bort ting så det ikke blir rotete. Men hvor skal du rydde det bort? Vi anbefaler å utnytte rommet under sengen til lagring. Kanskje har du en seng med høye ben der du får plass til oppbevaringsbokser. En annen løsning er en seng med integrert oppbevaringsplass! Zen magasin er den perfekte sengen til studenter som må utnytte plassen. Under sengen er det god plass til klær, sko, sengetøy, håndklær - og alt annet du vil gjemme bort. 

Bor du i studentbolig er det stor sannsynlighet for at stuen og soverommet er kombinert. For å få et skille mellom dag og natt er det fint å kunne rydde bort sengen og lage til seg en sofa. Sengen kan du re opp med sengeteppe og pynteputer på dagen, og rydde det bort når du skal sove. En annen mulighet er å gå for en sovesofa. Vi anbefaler å velge en som har en god madrass - det er tross alt viktigere med en god natt søvn fremfor den beste sittekomforten. Kom gjerne innom våre varehus for å prøvesitte- og ligge! 

En smart arbeidsplass

Som student er det viktig å ha en ordentlig arbeidsplass hvor man kan trekke seg tilbake hvis det blir fullt på lesesalen. Men en stor pult og tilsvarende stol kan ta opp mye plass man ikke har. Løsningen kan være en nett pult som opptar liten plass og som har oppbevaringsmuligheter. 

Få et personlig hjem

Selv om studentboligen kanskje er midlertidig, er det viktig å trives og glede seg til å komme hjem til din lille hule. Vårt tips er å gjøre hjemmet personlig. Dette er ikke så enkelt tenker du, fordi du kanskje ikke har lov til å male eller henge opp for mye på veggene. Men for å få et personlig hjem trenger du ikke gjøre de store endringene. Tenk mer på hva du liker, hvilke farger du blir glad av, fotografier du kan ramme inn og gjenstander du har tatt med deg fra reiser. Da får du et hjem med sjel. 

Skal du henge opp noe på veggene, så bruk dobbeltsidig tape. Da slipper du å lage merker i veggen. Sjekk hvor mye vekt tapen kan tåle - noen er så sterke at du kan henge opp speil og hyller!

Perfekt for små balkonger

Er du så heldig og har en liten terrasse eller balkong, er det gode muligheter for et lekkert uteområde. For å få plass til flere og samtidig utnytte plassen, kan det være lurt å gå for en sofagruppe du kan designe selv. Se utvalget her!