Gå til hovedinnhold

Viskosetepper – kvalitetstepper til hjemmet

Viskosetepper gir en luksusfølelse som løfter ethvert rom.

Bli bedre kjent med denne lekre teppetypen! 

 

Tepper gir både varme og lunhet i et rom – for hva er vel bedre enn å kunne tråkke på et mykt og varmt underlag? Det blir liksom ikke hjemmekoselig uten et teppe, og med et viskoseteppe får du i tillegg kvalitet og personlighet med på kjøpet.

Viskosetepper gir et eksklusivt preg

Tepper gir en hyggelig atmosfære i alle rom, demper ekko og er et flott dekorelement. Plasserer du et viskoseteppe under spisebordet, gir du en ekstra ramme rundt spiseplassen – i tillegg til et eksklusivt preg. På samme måte vil et teppe også binde sammen sofagruppen.

Viskose er både miljøvennlig og nedbrytbart, og våre viskosetepper er håndvevd av dyktige vevere blant annet i India. Det betyr at hvert enkelt teppe er originalt og spesielt, noe som gjør at samme type teppe kan ha små variasjoner i størrelse og farge.

Teppene inneholder naturlige fibre, og noen av disse kommer til overflaten ved bruk. Du bør derfor vite at viskosetepper loer noe i starten, og at det da vil lønne seg å bruke støvsugeren litt hyppigere. Normalt avtar dette etter et par måneders tid – og du har da et vakkert teppe i mange år fremover.

Viskoseteppene du finner hos Bohus er trendy og tidsriktige, og varierer fra glansfulle til rustikke. Du finner enkelt et viskoseteppe som passer inn hjemme hos deg, enten du vil ha et ensfarget rundt teppe eller rektangulært teppe som skifter farge etter hvor lyset treffer, et mønstrete teppe med gulldetaljer eller et mer landlig teppe i viskose og tovet ull.

Les også om teppetrendene for 2022!

Flere tips om viskosetepper

Et viskoseteppe blir bare finere ved bruk – hvis du tar vare på det. Dette bør du vite om vedlikehold:

  • Teppene bør impregneres med Ernst P Protector, uten silikon, før bruk og et par ganger i året.
  • Viskosetepper er følsomme mot fukt, som vil føre til at fibrene krymper og blir harde. Hvis du søler væske på teppet bør du unngå å gni flekken utover, og heller absorbere væsken med tørkepapir eller en ren fargeløs klut.
  • Unngå direkte sollys på teppet for å redusere falming av fargen.
  • Ikke skrubb eller gå med grove sko på teppet, da det vil føre til raskere slitasje.
  • Støvsug viskoseteppet skånsomt og jevnlig i luvens retning for å holde det fritt for støv og smuler.
  • Unngå bruk av robotstøvsuger på teppene.
  • Hvis du har tunge møbler stående på teppet bør du bruke møbelknotter under. Du unngår merker i teppet ved å rotere det jevnlig.

Vi anbefaler også å bruke et underlag under teppet for å unngå at det sklir. Det vil i tillegg beskytte gulvet mot at smuss gnisser mot gulvet, og gir luft mellom teppet og gulvet.

Kom innom din nærmeste Bohus og se nærmere på alle viskoseteppene våre.

Et utvalgt av våre viskosetepper