Gå til hovedinnhold

Wonderlands sengekolleksjon hos Bohus

Å kjøpe seng skal være enkelt og trygt! Wonderland er eskperter på seng og kan derfor tilby den aller beste nattesøvnen. 

Søvn er individuelt. Noen klarer seg med et mindre antall timer, mens andre må sove mer for å fungere godt. Den generelle anbefalingen for voksne er 7 til 9 timer. Det som er sikkert er at en god seng skal tilpasse seg deg og din sovestilling. Slik reduseres trykkpunkter, du får optimal støtte til kroppen og du slapper bedre av. Med en god seng unngår du stiv og vond kropp, helsen blir bedre og du føler deg mer opplagt! Hvem vil ikke våkne opp uthvilt og klar for en ny dag?

Les hvorfor du bør prioritere å sove godt! 

Visste du at ingre organer styrer at du snur deg om natten? Noen snur seg mer enn andre, men alle beveger litt på seg mens de sover. Grunnen til dette er at det går signal fra indre organer om at kroppen må snu seg. Selv om vi sover, så må kroppen ha en viss bevegelse for å sikre god blodsirkulasjon. Det er derfor viktig å ha en seng som er tilpasset kroppen din, slik at du ikke våkner når kroppen må bevege seg. 

Norskproduserte senger

Wonderland ble etablert i 1969 på Åndalsnes og sengene produseres fortsatt i samme fabrikk. Med en Wonderland seng er du med på å støtte norsk, lokal produksjon og lokale underleverandører, samtidig som sengen din er kortreist og miljøvennlig.

Finn sengen for deg

Når vi sover går vi gjennom ulike søvnfaser. I kort tid etter innsovning går vi inn i en dyp søvn. Vi går også gjennom faser i løpet av natten der vi nesten er våkne, men det er i den dype søvnen alle de livsviktige prosessene skjer, og som hode og kropp trenger for å starte en ny dag. Wonderland er lidenskapelig opptatt av å lage komfortable senger som sikrer mest mulig tid i den dype søvnen. 

Seng på spesialmål

Få en seng tilpasset dine mål og ønsker! Sengene fra Wonderland kan bestilles etter spesialmål. Kanskje har du en nisje sengen skal plasseres i, eller trenger en ekstra lang seng? Sengene kan fås fra 75 – 199 cm bred og opptil 210 cm lang. Ta kontakt med varehuset, så hjelper vi deg!

Allergivennlige og vaskbare tekstiler

Velg mellom et stort utvalg farger og tekstiler hos Bohus. De har en høy lysekthet, dvs fargen tåler mye og vil holde seg fin i årevis fremover. Tekstilene er avtakbare og kan vaskes på 60°C, så man alltid har en ren og sunn seng å sove i. Stoffene er også sertifiserte i henhold til ØKO-TEX® Standard 100, noe som betyr at tekstilene er fri fra allergi- og kreftfremkallende fargestoffer. Dette er godt å vite da man tilbringer 1/3 av livet sitt i sengen. Materialene brukt i madrassene har ikke animalske opphav, og det benyttes kun plante- og syntetiske fibre.

Velg fasthet selv med justerbar hoftesone

Wonderlands senger leveres i tre typer fastheter; medium, fast og ekstra fast, eller en kombinasjon av disse slik at både du og din partner får riktig fasthet. Sover du helst på siden, er det viktig at ryggsøylen er så rett som mulig. Sengens skuldersone skal være myk, for å hjelpe skulderen å komme godt ned i sengen. Hoftesonen er fastere for å støtte opp det tyngre hoftepartiet, slik at ryggsøylen blir rett. Med Wonderlands justerbare hoftesone, kan du selv til enhver tid etterjustere hvor mye sengebunnen skal fjære under hoften, altså hvor langt du vil synke i hoftepartiet. Det gjør valget av seng og fasthet litt enklere. En seng som passer deg og din liggestilling gir bedre restitusjon og søvnkvalitet. 

Visste du at kroppen ønsker å sove i en posisjon der ryggsøylen er så rett som mulig? Dette er fordi restitusjon skjer også i ryggsøylen. Gjennom dagen sørger tyngdekraften for å trekke oss litt sammen. Mellomvirvelskivene eller "putene" mellom ryggvirvlene må derfor få puste og restituere når du sover. En seng med justerbar hoftesone og god tilrettelagt skuldersone gir god støtte og avlasting i rygg og nakke, og sørger for en rett ryggsøyle gjennom natten. 

Hvilken type seng skal du velge?

Wonderlands kontinentalsenger består av overmadrass, hovedmadrass, undermadrass og en fjærende rammebunn. Sengene har justerbar fasthet så du selv kan velge hvor mye trespilene i rammen skal fjære under hoften. Hovedmadrassen fås i tre forskjellige fastheter, slik at du kan finne den fastheten som passer deg. Alle madrassene har pocketfjæring og hver fjæring belastes individuelt. Dermed får du god støtte både for kroppens lettere og tyngre partier.

Nå får du også et helt trekk til bunnrammen på alle kontinentale senger, slik at sengen ser ut som en hel seng og ikke som om det er to senger satt samme til en. Kontinentalsengene får du i størrelser fra 150 x 200 cm til 210 x 210 cm.

Wonderlands regulerbare senger kombinerer optimal komfort med flotte funksjoner. Med den trådløse fjernkontrollen kan du heve og senke rygg- og fotenden etter behov, og stille inn den posisjonen du foretrekker. Ved å heve ryggen kan du redusere snorking, og noen vil puste enklere. Ved å heve fotenden får du bedre blodsirkulasjon og roligere puls, samtidig som du avlaster musklene i hofte og rygg. Ved å heve både rygg og fotende har du en ideel ergonomisk posisjon for avslapning, lesing eller til å se en film. Ved å ha sengen helt nedsenket, så har sengen de samme gode egenskapene og virkningene på kroppen som i en kontinentalseng. 

Som hos kontinentalsengene, fås hovedmadrassen i tre forskjellige fastheter og alle madrassene har pocketfjæring. Hver enkelt spiral er sydd inn i en tøypose, virker individuelt og gir optimal støtte for kroppen.

Ønsker du det aller beste kan du gå for toppmodellen, Opus 532 regulerbar. Velg Piano 342 regulerbar for en rimeligere regulerbar seng. Den er av høy kvalitet med mulighet for personlig tilpasning. 

Wonderlands rammesenger består av to lag: ramme med integrert vendbar madrass og en overmadrass. Vår beste modell har fjærende bunn med justerbar fasthet. Også her har alle madrassene pocketfjæring, og du får god støtte både for kroppens lettere og tyngre partier. 

Vi har også mange flotte vendbare madrasser fra Wonderland i vårt sortiment. Perfekt om du har en sengeramme fra før og ønsker deg god kvalitet på en ny madrass. Velg mellom medium, fast og ekstra fast. Madrassene er også tilpasset regulerbare senger, om du skulle ønske å fornye disse.

Alle Wonderlands madrasser har livstidsgaranti, som gjelder ved ramme- og fjærbrudd. Velkommen til ditt nærmeste Bohus varehus. Våre sengeeksperter står klare til å hjelpe deg!

Mer info om sengekolleksjonen fra Wonderland finner du i Wonderland katalogen.