Gå til hovedinnhold

Eventyrlig oppussing i Harstad

En turistforeningshytte i Harstad blir forvandlet til et helt unikt feriested!

22 NOVEMBER 2018

320 meter over havet med utsikt over Harstad, ligger det som tidligere var en radiolinkstasjon. Den frittliggende plasseringen og høyden gjorde stedet optimalt for den slags aktiviteter. Nå er den lille bygningen en del av Harstad turlag og Den norske turistforeningen. Dessverre er hytten lite besøkt av turglade mennesker, til tross for formidabel utsikt og fine turstier i området. Det ville Eventyrlig oppussing gjøre noe med!

Maistua, som hytten heter, er en liten hytte med få sengeplasser. Hytten manglet et soverom ettersom køyesengen stod midt på kjøkkengulvet. For mange sofaer, stoler og bord stuet inn i stuen gjorde at plassen opplevdes enda trangere. Kjøkkenet var upraktisk med liten benkeplass og skapplass. Stilen i hytten var preget av få oppdateringer opp gjennom årene, og det var virkelig på tide at hytten med denne eventyrlige beliggenheten fikk skinne!

 

Gjengen i Eventyrlig oppussing bestemte seg for å ta steget videre og totalrenovere hytten. Alt fra gulv til tak skulle byttes ut. Den største endringen ble å åpne opp stuen og kjøkkenet slik at det ble langt under taket og en luftig følelse. 

For å få et gjennomført uttrykk valgte gjengen samme materialet på både vegger og tak, og med slik takhøyde ble det enda tydeligere. Gulvet ble noe mørkere som skapte en fin kontrast til veggene. 

Kjøkkenet ble byttet ut med en kjøkkenøy som ble plassert midt på gulvet. Det ga mer rom for at flere kunne ta del i matlagingen, i tillegg til at den luftige følelsen ble ivaretatt. Spisestolene i svart farge passet fint med det lyse treverket. 

Køyesengen på kjøkkenet ble erstattet med en hjemmesnekret køyeseng. Ole Drivved fant en genial løsning på en plassbesparende sengeplass som kunne tas helt bort når den ikke var i bruk. Køyesengen ble snekret på veggen i samme materialet som resten av hytten. De to resterende sengeplassene ble bygget i høyden som en hems over kjøkkenet og stuen. Med store vinduer og god utsikt ble dette en drøm av en soveplass. 

For å få vrikelig utnytte den eventyrlige beliggenheten bygget teamet en vikingdome. Her ble det plass til å sette seg ned og kose seg med en kopp kaffe, eller til og med overnatte.