Gå til hovedinnhold

10 tips til hva du skal kjøpe i bryllupsgave

Skal du i bryllup i sommer? Å kjøpe den perfekte bryllupsgaven kan være krevende, vi gir deg våre beste tips!

1. Hvem skal gifte seg?

Hvordan kjenner du brudeparet? Er det ei nær venninne som står brud? Er det tanten og onkelen din som du ikke kjenner så godt? Eller er det sønnen din som endelig har fått ut fingeren? Din relasjon til brudeparet er viktig for gaven du velger. Står du brudeparet veldig nært gir du gjerne noe flott som koster litt mer, gjerne noe personlig. Er du en litt fjernere slektning eller en venninne fra langt tilbake er kanskje det safeste å følge ønskelisten.

2. Skal du følge ønskelisten?

Man kan føle at å kjøpe noe fra ønskelisten er kjedelig og upersonlig, men husk at dette er noe brudeparet virkelig ønsker seg og håper de får. Men det er absolutt mulig å gi en gave som ikke står på listen men som brudeparet blir veldig glad for! Kanskje finner du noe brudeparet ikke engang visste at de ønsket seg.

 

3. Pengegave

Mange par ønsker seg penger til bryllupsreise, til å selv kjøpe det de trenger eller rett og slett for å ha litt penger til overs etter et dyrt bryllup. Penger kan derimot være svært upersonlig liggende i en konvolutt blant alle de andre fantastiske bidragene til gavebordet.

Men pengene kan gjøres personlig hvor brudeparet ser at du har anstrengt deg for å gi de en fin gave.

Lag et fint kort og skriv en liste med forslag til hva brudeparet kan bruke pengene på. Her er det bare kreativiteten som setter grensene.

4. Opplevelser 

Hvis du er usikker på hva du skal kjøpe, eller ikke vil kjøpe noe fra ønskelisten kan du gå for å glede brudeparet med en opplevelse. Å få en opplevelse er noe litt annerledes og gøy når roen har senket seg etter bryllupet og en eventuell bryllupsreise. Da kan paret ta i bruk gaven og kose seg lenge etter bryllupet!

Hva er det de nygifte liker å gjøre sammen? Hvilke interesser har de? Velg aktiviteter du vet de vil like! Er de glad i å lage mat? Gi et kokkekurs! Er de aktive og sporty? Gi en tur i en klatrepark! Har de en felles favorittartist? Gi billetter til neste konsert!

5. Personlige gaver

De mest verdifulle gavene er ikke nødvendigvis de som har kostet mest penger. Personlige gaver som viser omtanke er minst like fine å få. Hva med å lage et fotoalbum med deres beste minner? Nå som færre og færre fremkaller bildene sine er det ekstra stas å få bilder i fysisk form. 

 

6. Blomster

Blomster ja, ikke bare én bukett, men flere! Hvorfor ikke blomstre den nye hverdagen til de nygifte med blomster hver uke? Eventuelt hver måned? Nye, friske blomster på døren en gang i måneden, i ett år høres helt fantastisk ut! Hvor mange buketter du kjøper velger du selvsagt selv, men spre leveringene litt utover. Hvis du vil gjøre gaven enda friskere kan du bestille kort til hver levering hvor du skriver morsomme tips om ekteskapet.

7. Bidra til bryllupsreisen

Vet du hvor brudeparet har valgt å reise etter bryllupet? En utrolig fin og omtenksom gave er å gi de nygifte en gave de kan bruke på reisen.
En opplevelse eller aktivitet de ellers kanskje ikke ville bestilt er utrolig fint å få. Hva du kan gi kommer selvsagt helt an på hvor brudeparet har bestilt bryllupsturen sin. Aktiviteter kan være vinsmaking, helikoptertur, en dag på spa, massasje, båttur, vannscooter og 3 retters på en fin restaurant.  

9. Gavekort

Hvis man ikke vet hva man skal kjøpe, ingenting på ønskelisten passer eller man ikke ønsker å gi penger, kan gavekort være en god idé. Det fine er at man kan velge beløpet selv og brudeparet kan kjøpe det de vil for pengene. Bohus har gavekort i alle varehus som kan brukes i alle butikkene rundt i landet. Kanskje brudeparet har flyttet til et nytt hjem sammen eller driver med oppussing? Gavekort er nyttig å få uansett om de skal innrede et nytt hjem eller skal fornye det gamle. 

10. Gaver på budsjett

Sommeren er ofte dyrere enn resten av året. Man koser seg mer, er mer ute og bruker derfor også mer penger. Begynner nettbanken å bli tom? Da er det fint å kunne kjøpe fine gaver til lave priser slik at du ikke trenger å spare til bryllupsgavene du må kjøpe.

Hjemmelagde gaver kan være billige, men ofte trenger man så mange ingredienser og ulike produkter til å lage en fin gave at den blir dyr likevel. Skriv et fint og personlig kort og legg det ved gaven, da blir gaven enda finere.

Alle hjem trenger et mykt og varmt pledd til å tulle rundt seg i sofaen. LUCY pleddene kommer i nydelige farger og kommer til å gi mye varme til det nygifte paret.

Delikate vaser som OCEAN glassvase passer i ethvert hjem. Kombiner den med en blomsterbestilling til brudeparet kommer hjem fra bryllupsreisen og gaven er komplett.

Håndklær er best helt nye, derfor er det alltid deilig å få nye, myke håndklær. Velg for eksempel to store PREGO håndklær, en til han og en til henne.