Gå til hovedinnhold

Designklassikeren Frandsen

Frandsen har designet og produsert lamper siden 1968. De har prydet det danske hjem i 50 år, med høy fokus på design og kvalitet. Nå kan du få lampene hos oss. 

BALL 1968

Designeren bak det danske merket er Benny Frandsen. Helt siden 1968 da han designet BALL-lampen har Frandsen vært populær i danskenes hjem. Siden den gang har BALL hatt plass i alt fra fritidsboliger til barnas rom, eller et annet sted som trenger et godt lys.

 

Gjennom årene har BALL fulgt tidens trender, og lampen har derfor blitt produsert i de ulike tiårenes mest populære farger. Siden 1968 har BALL familien også blitt utvidet, men det gjenkjennbare designet er alltid det samme. I dag eksisterer BALL i mange forskjellige farger og modeller, og inkluderer både bordlamper, gulvlamper, vegglamper og pendler i utallige farger.

 

BALL takpendel får du i to ulike størrelser med diameter på 18 cm og 25 cm. Den finnes i mange farger, blant annet svart, kobber, chrome, mørk grå, hvit, gull og messing. 

Pris fra: 799,- 

 

BALL double

Frandsen A/S startet sin historie i Benny Frandsens private kjeller. Med et studielån på 25,000 danske kroner kunne gründeren starte sin designkarriere. Her designet Benny Frandsen firkantede lamper og den ikoniske BALL lampen. 

 

BALL double er en svart gulvlampe i svart, matt farge. Den er 160cm høy og ble designet av Benny Frandsen i 1968. 

Pris: 3498,-

 

Kilde: Frandsen Retail A/S

 

Prisvinner

Benny Frandsen vant sin første designpris i 1987 for beste design ved LIGHT SHOW exhibition i London. Prisen ble gitt for den svarte og hvite halogen serien. 

BALL handle takpendel på bildet kan fås i gul, kobber eller svart farge. Lampen er 18cm i diameter og er designet av Benny Frandsen. 

Pris fra: 999,-

HITCHCOCK

I 1988 vinner Benny Frandsen for beste design for andre gang ved LIGHT SHOW exhibition i London. Prisen ble gitt for designet av 3 linje- serien. 

 

Senere ble HITCHCOCK serien lansert med blant annet gulvlampe, bordlampe og takpendel. Lampene ble noe helt nytt fra den kjente BALL serien, men designet var likevel i Frandsen stil. 

 

HITCHCOCK gulvlampe i matt svart farge er 150cm høy med en diameter på 22cm. 

Pris: 3299,-

 

Kilde: Frandsen Retail A/S

JOB

JOB vegglampen kommer i svart, hvit og grå. Fest den på veggen hvor du trenger lys og reguler lampen for å få lyset der du ønsker. JOB har det klassiske industrielle designet som passer i et hvert hjem.

Bruk den gjerne som en kontorlampe, men lampen passer også til kjøkkenet, stuen eller hvor enn du ønsker å få det lyst og koselig. 

BALL med innebygget USB

Vegglampen BALL Magnet er en spennende vegglampe med kassisk design. Lampen passer perfekt på soverommet som nattbord. Den lille hyllen gir plass til det du trenger ved senga. 

 BALL vegglampe har en innebygget USB-kabel som gjør det enkelt å lade mobiltelefonen uten å miste ledningen. Lampen fås kjøpt i matt svart eller hvit. 

GRACE

 GRACE taklampe kommer i kobber- og sotet gråfarge. Den finnes i to størrelser med diameter på 30cm og 23cm.  

Pris fra: 1999,-