Gå til hovedinnhold

Eventyrlig oppussing på Foreholmen

Denne uken er Eventyrlig oppussing på den idylliske øya Foreholmen, ikke langt fra Flekkefjord. På øya finner vi en sjelden perle som har vært i den samme familiens eie i flere år.

Før: En generasjonshytte ved sjøen

Med tanke på beliggenheten ser ikke hytta ut som en typisk sommerhytte. Med mørkt panel og furukjøkken assosieres hytta mer som en fjellhytte. Den bærer preg av flere generasjoner, og flere stilarter florerer i samme rom. Dette prosjektet skal Halvor, Ole og Torkel bryne seg på denne uken. Eierne gir gutta frie tøyler og oppussingen kan starte!

Etter: Hamptons møter Flekkefjord

På østkysten utenfor New York finner vi Hampton, hvor rike amerikanere har sine sommersteder og det er her Halvor har hentet inspirasjon fra denne gangen. Stilen kjennetegnes av duse og grålige naturfarger, flettet kurv, strå og gamle elementer. Hytta i Flekkefjord er over 50 år gammel og har et ganske bra utgangspunkt, men Halvor vil gi hytta en oppgradering og et nytt uttrykk som harmonerer mer med nåtiden. 

Kjøkkenet var i god stand og det var derfor ingen grunn til å bytte det ut. I stedet for å sette inn et nytt, pimpet Halvor opp det gamle, som Ole så fint sa det. Med litt maling, nye knotter, ny benkeplate, vaskekum og nydlige fliser på veggen, fikk kjøkkenet et helt nytt utseende. Spisestuen ble oppgradert med bord fra Bohus og stoler fra Finn.no. 

Utsikten hadde ikke fått sin fortjente plass, derfor velger gutta å rive ned deler av veggen i stua og en stor skyvedør settes inn. Dette gir også større romfølelse. Veggene blir dekorert i en nydelig lintapet, som i tillegg er et klassisk element i Hampton-stilen. Sofaen Palma og Shangila stolene er andre typiske elementer fra stilen. Palma kan du få i et stort utvalg av flotte tekstiler, som gir mulighet til å få en meget komfortabel og prisgunstig sofa som passer din stue.

Det oppstår krise i leiren når Halvor oppdager at han har glemt å bestille salongbord. Torkel stepper inn og lager et bord av de resterende eikeplatene. Ole snekrer en veggfast bokhylle i eik, som er like mye dekor som oppbevaring. Den gamle, ufungerende peisen ble byttet ut med en ny peis dekket i de samme flisene som på kjøkkenet.

Den lille hemsen har tidligere stått tom, men gutta syns den sjarmerende plassen også fortjente litt oppmerksomhet og valgte å lage et ekstra soverom. Med rammemadrass fra Zen og deilig sengetøy fra Signature Collection by Halvor Bakke, kan familien nyte en god natt søvn på hemsen. 

Den røde 80-talls fargen på hytta ble byttet ut med en gråbeige farge. Uteområdet ble oppgradert med platting og en del av terrassen ble innrammet med rekkverk i glass. På denne måten fikk eierne et området som er skjermet for vinden, samtidig som utsikten blir bevart. Ole snekret loungestoler i eikematerialet som fikk sin plass rundt bålpanna, et sted familien kan nyte lange sommerkvelder sammen. 

Bohus er stolt sponsor av Eventyrlig oppussing. Hver uke kan du finne alle møblene og interiørvarene som er brukt i programmet i en ny artikkel på Bo:bloggen. Episodene kan sees gratis på Viafree.no.

Foto: TMM Produksjon