Gå til hovedinnhold

Eventyrlig oppussing i Oppdal

Det blir eventyrlig utsikt og bonderomantikk når Halvor Bakke og gjengen reiser til Trollheimen.

Denne ukens oppussingsprosjekt er det eldste bygget på et stort gårdstun. Tunet består av hele fem bygg, alle med flott utsikt utover Oppdals og Trollheimens mange fjelltopper. 

Før: Furu og utdatert møblering

Eierne ønsket en oppgradering av gamlehuset, både av innventar og innredning. Kjøkkenet manglet kjøleskap og det var fuktskader på badet. Vinduer burde også byttes ut.

Etter: Blande nytt og gammelt

Halvor Bakke og gjengen bestemte seg for å pusse opp stue, kjøkken og bad i "Gamlehuset". Ideen var å gjøre huset funksjonelt og moderne uten å miste sjelen til det tradisjonelle tunet. Alle vinduene ble byttet ut i 1.etasje og erstattet med nye vinduer med sprosser, slik at de matcher vinduene i 2.etasje. Alle vegger og tak ble beiset og malt mørkere, slik Halvor mener fargene skal være i en hytte på fjellet. 

Halvor innredet stuen med Frida 3 seter, Liza stoler i en nydelig olivenfarge og et lekkert sofabord med stenplate. 

Kjøkkenet ble helt nytt og ikke minst funksjonelt. Praktiske under- og overskap gir større muligheter for oppbevaring og gir mer luft på kjøkkenbenken. Også her ble vegger og tak beiset og malt, og kjøkkenet fikk en sort og grønn farge, i tråd med naturen utenfor.

Som kronen på verket lagde gjengen et arkitekttegnet svevende anneks på tunet. Den står på kun én søyle og ble tidenes soverom med utsikt over hele Oppdal, fjellene og stjernehimmelen. Den flotte sengen fra Jensen passet perfekt inn i annekset, og bak sengegavlen lagde Ole en bakvegg med benk i lafta tømmerstil.

Få stilen!

Bohus er stolt sponsor av Eventyrlig oppussing. Hver uke kan du finne alle møblene og interiørvarene som er brukt i programmet i en ny artikkel på Bo:bloggen.