Gå til hovedinnhold

Eventyrlig oppussing i Stavern

Denne uken er det uteområdet som står i fokus når Eventyrlig oppussing reiser til havnebyen Stavern utenfor Larvik. Her skal en overgrodd hage gjøres om til en grønn oase!

Utenfor Larvik ligger den sjarmerende byen Stavern. Bare noen hundre meter fra Halvors eget hjem ligger hytta med det store og upersonlige utområdet. 

Før: En overgrodd hage uten sjel

Endelig får teamet bruke en hel episode bare på uteområdet! Utgangspunktet for oppussingen var en hage der omtrent ingenting hadde blitt gjort, så Halvor, Gustav og Ole kom til et helt rent lerret som de kunne gjøre akkurat hva de ville med! Eierne ønsker å kunne utnytte hele tomta, og så for seg ulike soner til ulikt bruk. Det passer Halvor utmerket ettersom han selv har bygget sitt uteområde på bruket i mange ulike soner. Slik kan man få mest mulig ut av uteområdet!

Etter: Et perfekt feriehus

I en del av hagen bygget Ole en sittegruppe av den lokale bergarten Larvikitt. Stenene ble stoler plassert rundt en bålpanne. Av terrassematerialet som ble revet, lagde Ole også to hengestoler som fikk henge fra et tre i enden av hagen. De fikk navnet boblehuske, fordi han lagde et hakk i armlenet slik at et champagneglass sitter perfekt fast. Halvor døpte selv denne sonen for "Halvorkroken". 

Eierne fikk et helt nytt utekjøkken der Gustav bygget en koselig pergola som rammet inn denne sonen. Med en pizzaovn kan eierne både lage maten ute, og steke pizza på kanskje den aller beste måten! 

Det ene soverommet ytterst i hytta er veldig lite og har ikke plass til noe annet enn en dobbeltseng. Det ville Ole gjøre noe med. For å komme inn til soverommet må man gå ut på terrassen, og dette kunne utnyttes på en bedre måte! Veggene ble slått ned og en stor glassverandadør i glass ble satt inn. Sengen fikk både hjul og elektrisk motor slik at dørene kunne åpnes, og man kunne styre sengen ut i det fri!

Det store utområdet ble delt inn i mange ulike soner slik at eierne skulle få brukt hagen mest mulig! Med flere sittegrupper, solsenger, spiseplass, utekjøkken, urtehage, boblebad, boblestoler og rulleseng, fikk eierne et helt fantastisk feriehus, med en helt eventyrlig hage. 

Bohus er stolt sponsor av Eventyrlig oppussing. Hver uke kan du finne alle møblene og interiørvarene som er brukt i programmet i en ny artikkel på Bo:bloggen. Episodene kan sees gratis på Viafree.no.