Gå til hovedinnhold

Eventyrlig oppussing i Tannsjøen

Halvor, Ole og Gustav tar turen til Tannsjøen for å ta fatt på en gammel tømmerhytte. Her blir gjengen utfordret på å bygge eget kjøkken, og ett soverom blir til to.

Tannsjøen ligger på grensen mellom Norge og Sverige. Den norske delen ligger i Eidskog kommune i Innlandet. Her, blant furutrær og lyng ligger den gamle tømmerhytta avskjermet til. 

Før: Ei gammel tømmerhytte

Eierne har nettopp overtatt hytta av sin onkel, og ønsker nå å fornye den. Hytta ligger eventyrlig til med umiddelbar nærhet til Tannsjøen, så her er det store muligheter for å utnytte beliggenheten! Halvor ønsket større vinduer slik at utsikten og omgivelsene kunne nytes optimalt. Eierne skulle få nytt kjøkken, og ett soverom måtte bli til to! Det eneste eierne ønsket å ta vare på var de gamle stolene i stua. 

Etter:

Hytta er en klassisk tømmerkasse fra slutten av 1930-tallet. Det ble utgangpunktet for stilen på hytta - lunt, raust og trivelig! Ett av Halvor beste tips før du går i gang med oppussingen av ei hytte er å finne ut hvilket utgangspunkt du har før du starter oppussingen. Få en oversikt over bærevegger, hva du må ta vare på og hva du kan endre. Det kan være en god idé å endre på planløsningen slik at man får en åpnere løsning. Mange små rom kan bli færre store rom.

Denne gangen lot Halvor seg inspirere av din egen drømmehytte, nemlig Boblebu. Hyttene er ganske like, så løsningene gjengen gikk for denne gangen visste han at ville fungere! Med litt hjelp kunne de tre gutta få hvert sitt koseprosjekt: Ole skulle bygge en "skogspromenade" ned til vannet og ei brygge, Gustav skulle bygge en stamp og Halvor skulle bygge en levegg. 

Kjøkkenet bygget Ole av treverket som ble revet fra soverommet. Dermed ble kjøkkenet ble oppgradert til en større og mer funksjonell matlagingsstasjon, samtidig som de gamle materialene ble tatt vare på. Eierne fikk ny gasskomfyr, hyller og større benkeplate. Taket i hele hytta ble malt sort, og gulvet fikk en nydelig mosegrønn farge - i tråd med naturen utenfor. 

Det lille vinduet i stua ble byttet ut med et stort vindu som gikk nesten ned til gulvet. Vinduskarmene ble malt sorte for å ramme inn vinduet, og vipps så ser utsikten ut som et innrammet bilde! I en gammel trehytte med mye sjel i veggene passet det perfekt å innrede med en koselig, rustikk stil. Halvor brukte møbler og interiør fra Bohus i varmt treverk og høstlige farger. 

Halvor sitt beste tips til å få større vinduer uten å bytte dem ut, er å skaffe seg noen fine foldegardiner. De kan du henge på veggen for å skape en illusjon om at vinduet egentlig går hele veien opp der gardinen starter. 

Bohus er stolt sponsor av Eventyrlig oppussing. Hver uke kan du finne alle møblene og interiørvarene som er brukt i programmet i en ny artikkel på Bo:bloggen. Episodene kan sees gratis på Viafree.no.