Gå til hovedinnhold

Eventyrlig oppussing i Tolga

En tømmerhytte fra 60-tallet skal bli ny og moderne, som bare Halvor Bakke og resten av gjengen kan få til. 

40 minutter unna Røros ligger et stort innlandsfiskevann med fjell rundt seg på alle kanter. Noen meter fra vannet står ei gammel tømmerhytte. "Mikkelbo" står helt skjermet for naboer og ligger i Hodalen i Hedmark. Området er kjent for jakt og fjellørretfiske, og gjennom dette jakteldoratoet fikk Eventyrlig oppussing reise for å pusse opp den gamle tømmerhytta. 

Før: En hytte fra 60-tallet

Hoveddelen var basert på gammelt stabburtømmer, men er kledd både innvendig og utvendig med panel. Små endringer er gjort siden 1960-tallet, så nå trengte eierne hjelp til å modernisere hytta. Eierne ønsket nye gulv og nye vinduer som slipper mer lys inn. De ønsket også et praktisk kjøkken med mer plass. 

Etter: Moderne glam

Etter eiernes ønske ville Halvor Bakke gjøre hytta moderne og mørk, med et hint av glam! Han pleier å si at lyse farger hører hjemme på hytter ved sjøen, og mørke farger hører til på fjellet. Vegger og tak ble derfor malt i en mørk farge. I stua valgte Halvor en Signature Collection-sofa, et stort Bentley-teppe og ørelappsstoler, også fra Signature Collection-kolleksjonen. Sofabordet lagde Ole i trendy fiskebensmønster av gamle materialer.

Se hele Halvor Bakkes Signature Collection-kolleksjon!

Vegger og tak på kjøkkenet ble også malt sort. Istedet for et upraktisk kjøkken med mangel på både skapplass og benkeplass fikk eierne nå et helt moderne kjøkken. En lang benkeflate skal sørge for at det er stor nok plass til å lage mange gode måltider her i Hodalen. Praktiske skuffer og ny ovn og stekeplate gjør kjøkkenet deilig og funksjonelt. 

Gangen ble gjort mindre for å få et større soverom. Veggene ble kledd i rustikk panel i en herlig og mørk farge. Naturen ble tatt inn gjennom den mosegrønne malingen på gulvet. Ettersom taket var i dårlig stand ble det lagt nytt panel for å reparere. Nytt og større vindu ble satt inn for å kunne se naturen utenfor med en gang en våkner og for å slippe masse lys inn. De elegante Rocks taklampene ble hengt opp som nattbordslamper. Eierne fortjente en stor og deilig seng på soverommet, så da valgte Halvor en Signature Collection Sleeping kontinentalseng som vil gjøre det fantastisk å legge seg på hytta. Sengegavlen skaper et gjennomført uttrykk. 

Få stilen!

Bohus er stolt sponsor av Eventyrlig oppussing. Hver uke kan du finne alle møblene og interiørvarene som er brukt i programmet i en ny artikkel på Bo:bloggen.