Gå til hovedinnhold

Eventyrlig oppussing på Gaustatoppen

I siste episode av Eventyrlig oppussing sesong 7, drar Halvor Bakke og gutta til Gaustatoppen. Her ligger en fjellhytte i nydelige omgivelser som gutta skal ta fatt på denne uken, og det oppstår en stor og uventet overraskelse når de setter i gang med prosjektet. 

Rett ved foten av Gaustatoppen ligger sesongens aller siste prosjekt - en fjellhytte med fantastisk utsikt til Gaustatoppen. Denne gangen er det to døtre som har sendt inn søknad til Eventyrlig oppussing. Jentene har søkt som en overraskelse til sin far, som gjennom årene har stilt opp for dem og alle rundt. Derfor ønsket jentene å gi noe tilbake.

Før: En fjellhytte uten sjel

Hytta har et fint utgangspunkt, men det er lite som minner om en fjellhytte med de lyse veggene og interiøret. Hytta består av flere tungvinte løsninger og i gangen er kjøleskapet plassert sammen med deler av kjøkkenet. Annekset ved siden av hytta brukes til oppbevaring, men eierne ønsket seg et oppholdsrom. Et mer helhetlig uttrykk og bedre utnyttelse av plassen står høyt på ønskelisten - og dette skal gutta få bryne seg på denne uken.

Etter: En klassisk, lun fjellhytte

Det kjedelige og hvite uttrykket skal skiftes ut med noe som assosieres mer med en fjellhytte - mørke og lune farger. Gutta har denne uken valgt tidenes største endring på vindusfronten, men de støter på et stort problem. Påbygget på hytta er bygd i lekablokker, noe som ble gjort før eieren kjøpte hytta. Dette blir et så stort prosjekt at gutta må ringe etter hjelp, og en uventet bærebjelke må settes opp i stua. Tak og vegger får et strøk med maling, mens gulvet skiftes ut i alle rom.

Gangen males i en deilig bruntone som harmonerer med resten av hytta. Den gamle døra til kjøkkenet dekkes til av et stort, innrammet speil som Ole har lagd og det skjæres ut en ny åpning til soverommet, hvor den gamle døren til kjøkkenet blir plassert.

Stua har blitt til et stort og åpent rom, derfor har Halvor valgt å lage tre ulike soner for å dele inn rommet. Den ene sonen fikk to gode lenestoler fra Signature Collection by Halvor Bakke som ble stylet med nydelige, oransje puter. Lenestolen får du hos Bohus i flere ulike tekstiler og farger.

Etter strev med riving av lekaveggen er de to store vinduene endelig på plass. De gir hytta et helt nytt uttrykk, og en lun og koselig nærkontakt til naturen utenfor. Ved middagsbordet kan eierne nyte en deilig middag og føle den fantastiske naturen. Hyttas perle er utsikten og derfor har Halvor valgt å sette Levi 3 seter ut fra veggen, slik at man også kan sette pris på den flotte utsikten fra sofakroken.

Det gamle kjøkkenet var trangt og så lavt at eieren fikk vondt i ryggen. Derfor var det viktig for Halvor med et stort kjøkken i riktig høyde. Han valgte å gjøre om det gamle soverommet til et nytt kjøkken i svart og lys eik, i kombinasjon med grønne marmorfliser som skapte et nydelig resultat. En glassdør ble satt inn og gav den siste lille finishen.

Annekset var i god stand og det var kun vegger og tak som trengte et strøk maling. Eierne hadde tenkt å bruke annekset som oppholdsrom, men siden Halvor valgte å rive det gamle soverommet inne i hytta, ble annekset heller et soverom.

Ole fikk oppdraget å bygge opp sengen, slik at utsikten kan nytes fra sengekanten. I deilig sengetøy fra Bedtime Story by Halvor Bakke kan eierne nyte en god natt søvn på det lune soverommet. Under sengen ble det lagd skuffer til oppbevaring for å utnytte plassen best mulig.

Bohus er stolt sponsor av Eventyrlig oppussing. Hver uke kan du finne alle møblene og interiørvarene som er brukt i programmet i en ny artikkel på Bo:bloggen. Episodene kan sees gratis på Viafree.no.

Foto: TMM Produksjon og Ragnar Hartvig