Gå til hovedinnhold

Eventyrlig oppussing på Gulholmen

Ei hytte på en idyllisk holme blir til et drømmende sommerparadis.

Den idylliske Gulholmen ligger for seg selv, skjermet mellom skjærene på øya Sotra utenfor Bergen. På denne holmen er det kun ei hytte, og det er denne hytta Halvor Bakke og teamet skal forvandle til et drømmende sommerparadis. 

For å gjøre det måtte det et ordentlig uteområde til. Brygga utenfor hytta skulle oppgraderes med en åpen løsning til stua. Soneinndeling av utearealet skulle gi eierne en innbydende uteplass hvor kun det dårlige været kunne sette begrensningene. Innendørs ville Halvor at stilen skulle være lett, åpen og med en nordisk stil.

En ordentlig sommerhytte som ligger ved sjøen er selvsagt mest idyllisk når været er bra og man kan nyte sol og varme dager. Dessverre er det mye hardt vær på Vestlandet og mange regnværsdager. Halvor og teamet ville derfor at eierne skulle få like mye ut av naturen selv når været ikke spilte på lag. I stua var det et stort vindu som hadde utsikt over fjorden og fastlandet. Det ble erstattet med en hel vegg i glass som kunne skyves til side når været ble bra. Med en åpen løsning som denne kan eierne nå være en del av uterommet, kjenne sjøbrisen, høre målene og nyte naturen, og samtidig ha ly for regnet. Genialt spør du oss. 

Inne i hytta ble stilen nordisk med en dempet fargeskala og minimalistisk møblering. Halvor valgte en matt tapet med linstruktur til veggene og et helt nytt gulv som passet bedre til den nordiske stilen. Sofaen heter Ruccola og har en nydelig lys grå farge. Skjenken har en lett og funksjonell stil med lyst treverk. Som kontrastfarge valgte Halvor rød og rosa i form av tekstiler som puter og pledd. Pleddet på sofaen i fin burgunderfarge og fargerike puter er med på å heve inntrykket, både inne og utendørs. 

Uteområdet på holmen var stort, men hadde lite struktur. Området var mye oppdelt med brygge, betong, vinkler og hjørner som ikke var optimal bruk av plassen. Halvor og teamet ville gi uteområde en mer sammenhengende og gjennomført uttrykk. De fjernet uryddige elementer og bygget bryggen som en del av terrasseområdet. De ulike nivåene ble ryddigere med trappetrinn i samme plank. Med et stupebrett og et akvarium til barna ble uteplassen til en helt ny lekeplass. Hagemøblene er fra Bohus og heter Bolzano. De får du i både hvit og svart i sommersesongen, på nett og i butikk. Det stramme designet passet bra til uteområdet og den hvitmalte hytta.