Gå til hovedinnhold

Eventyrlig oppussing på Øyangen

Myggsprayen må frem når Eventyrlig oppussing denne uken reiser til skogs. 

Denne ukens oppussingsprosjekt ble en hytte på Øyangen i Nordmarka utenfor Oslo. Eierne av hytta har lagt inn en søknad til Eventyrlig oppussing hvert eneste år siden sesong 1, men har alltid havnet like under bunken som blir tatt ut til programmet. Derfor ble det ekstra stas for både Eventyrlig oppussing og eierne og endelig ta fatt på denne hytta.

Før: En hytte gjennom seks generasjoner

Familien har brukt trehytta i Nordmarka i over 100 år og i seks generasjoner. Det kommer tydelig frem på både vegger, gulv, møblene og de mange oppsparte gjenstandene, som er blitt lagret over mange tiår. Eierne ønsket et mer helhetlig og moderne uttrykk, både i praktiske løsninger og styling. Trehytta trengte Halvor Bakke og Eventyrlig oppussing sin hjelp til å finne tilbake til seg selv, etter mange tiår med massiv påvirkning fra ulike stilepoker.

Etter: Bynær skogsmagi

Halvor Bakke og Eventyrlig oppussing bestemte seg for å pusse opp hele hovedetasjen i hytta, som inkluderer stue, kjøkken, spisestue og soverom. Halvor ville at stilen skulle bli en klassisk tømmerstil. Det var derfor viktig å ta vare på det gamle tømmeret i hytta. For å skape et harmonisk uttrykk som kunne speile naturen utenfor, valgte Halvor jordfarger som base. Kombinasjonen av beige, brun, vinrød og grønn gir et lunefullt og koselig uttrykk som harmorerer fint med de skogkledde omgivelsene. Gustav Brustad- Nilsen bygget en nydelig bohylle i stua på én dag, og slik ble det plass til dekorative, nostagiske elementer.

Furuen ble malt over i stua og det grønne gulvet fikk en mørk grå farge. De gamle møblene ble byttet ut med nye møbler fra Bohus i Halvors utvalgte fargepalett. Cara 3 seter i herlig, grønn velour blir et spennende blikkfang i stuen. Pola hvilestol i brun ulltekstil står også fint sammen med sofabordet, som har en nydelig treflate med strukturer. Møblene kan du få i omtrent fargen og tekstilet du ønsker, bare stikk innom ditt nærmeste varehus for å se mulighetene! 

Kjøkkenet ble byttet ut med et helt nytt og mer moderne kjøkken. Praktiske løsninger gjorde kjøkkenet mer funksjonelt og oversiktlig. Overskapene ble fjernet og erstattet med et vakkert vitrineskap for å gi et luftigere uttrykk. Halvor valgte en modig grønnfarge på skapene, og resultatet ble et lekkert kjøkken, som står i stil til furutræærne utenfor vinduene. 

Veggene og gulvet i spisestuen fikk samme fargene som i stua. Sittebenken ble spesialbygd for å utnytte plassen. Den gir sitteplass rundt bordet til mange i tillegg til å ha god oppbevaringsplass. Sittebenken og spisebordet ble malt i samme farge som kjøkkenskapet for et gjennomført uttrykk. Ella spisestolene stod fint i stil med resten av spisegruppen. Spisestolene kan du få i mange ulike farger, tekstiler og ben, slik at du kan velge det som passer best hjemme hos deg. 

Det var viktig for Halvor og resten av gjengen at eierne kunne trekke seg tilbake til et lunt og koselig soverom, og ikke minst få en god natts søvn. Furuen ble malt over i en lekker, mørk farge. Inn satte de en Jensen-seng av høy kvalitet med tilhørende sengegavl for et gjennomført og komfortabelt resultat. Sengen er kledd i eksklusive sengesett fra Bedtime story by Halvor Bakke

Få stilen!

Bohus er stolt sponsor av Eventyrlig oppussing. Hver uke kan du finne alle møblene og interiørvarene som er brukt i programmet i en ny artikkel på Bo:bloggen.