Gå til hovedinnhold

Eventyrlig oppussing på Træna

Denne uken skal gutta pusse opp hver sin hytte og eierne skal kåre sin favoritt!

Norges eldste fiskevær ligger ytterst på Helgelandskysten, 33 nautiske mil til havs. Træna er en av Norges minste kommuner og ligger helt på kanten av storhavet. Polarsirkelen kutter rett gjennom øyene, som gjør at Træna får midnattsol på sommeren og det er ikke uvanlig at nordlyset dukker opp om vinteren. Denne uken skal de flinke guttene i Eventyrlig oppussing; Ole, Gustav og Halvor pusse opp hver sin hytte! De ligger eventyrlig til i naturparadiset, med utsikt over havet og de mektige fjellene som omfavner øyene.

Før: Tre enkle hytter 

Halvors maritime hytte

Halvor Bakke begynte med å fjerne møblene i stua, for her skulle det nye kjøkkenet stå. Han gikk for stilen "The Hamptons møter Træna", en lys sjønær stil med lyseblått og lin, med innslag av noen gamle antikviteter. Treverket skulle derfor være mørkt og en fin kontrast til lyse vegger.

Soverommet fikk en blå tapet fra Borge. Et tips for å unngå at hvite vegger viser hvis tapeten får sprekker er å male veggen bak i samme blåfarge. Soverommet fikk også en komfortabel kontinentalseng fra Jensen med sengegavl, som gir en luksuriøs hotellfølelse på hytta.

Oles 70-talls-hytte

Ole valgte å spraye hele hytten sin med gråmaling. Hans idé var å skape en hytte som skulle være en krysning av en familiehytte og en erotisk film fra 70-tallet.

Sofaen droppet han og valgte istedet noen behagelige stoler til et loungeområde, hvor man kan både slappe av og spise. Til stolene laget han et bord som kan fungere som både loungebord og spisebord. Kjøkkenet ble helt nytt og også Ole valgte å sette kjøkkenet der stuen opprinnelig hadde vært. Over kjøkkenbenken satte han store speil istedenfor fliser. 

Gustavs fargerike hytte

Gustav liker farger, og det var det utgangspunktet han startet med ved oppussingen av sin hytte. Han valgte å beholde panelet i hele hytta, til tross for at Halvor ikke liker furupanel. Men denne gangen trenger han ikke godkjenning av Halvor! Hytten skulle bli moderne og "hipster", men med gamle og nostalgiske innslag. Stuen fikk en stor kosekrok med benker langs alle tre vegger. Ovenfor benkene bygget Gustav bokhyller for et koselig og lunt uttrykk. Kosekroken ble fylt med fargerike puter etter Gustavs egen smak. 

Kjøkkenet ble revet og bygget nytt langs langveggen for å få en stor og god benkeplate, og for å åpne kjøkkenet mer opp.  Men da han rev ned kjøkkenet var furuen lysere der kjøkkenskapene hadde hengt. Derfor laget han en fargevegg av fargeplater som han kuttet i firkanter. 

Få stilen!

Bohus er stolt sponsor av Eventyrlig oppussing. Hver uke kan du finne alle møblene og interiørvarene som er brukt i programmet i en ny artikkel på Bo:bloggen.